Հայտնի ֆիրմայի կարագի մեջ հայտնաբերվել է աղիքային ցուպիկի մանրէներ․ Արտադրատեսակի արտադրությունը կասեցվել է


📢 «ԴՈՒՍՏՐ ՄԱՐԻԱՆՆԱ» ՍՊԸ-Ի ԱՊՐԱՆՔԱՏԵՍԱԿՈՒՄ ՀԱՅՏՆԱԲԵՐՎԵԼ ԵՆ ՄԱՆՐԷԱԲԱՆԱԿԱՆ ՇԵՂՈՒՄՆԵՐ
📌 ՀՀ սննդամթերքի անվտանգության տեսչական մարմնի Երևանի կենտրոնի տեսուչները ստուգում են անցկացրել «Դուստր Մարիաննա» ՍՊԸ-ին պատկանող կաթնամթերքի արտադրությունում և կատարել նմուշառումներ արտադրվող տեսականուց:
Լաբորատոր փորձաքննության արդյունքներով՝ «Կարագ սերուցքային 82,5» յուղի զանգվածային մասով 20գ-ոց» արտադրատեսակի նմուշը՝ ՄԱՖԱնՄՔ՝ մեզոֆիլ աէրոբ և ֆակուլտատիվ անաէրոբ մանրէներ, ԱՑԽՄ՝ աղիքային ցուպիկի խմբի մանրէներ, խմորասնկեր, բորբոսասնկեր մանրէաբանական ցուցանիշներով չի համապատասխանել Մաքսային Միության տեխնիկական կանոնակարգերով սահմանված նորմերին:
✅ «Դուստր Մարիաննա» ՍՊԸ-ի արտադրական առանձին գործառույթը՝ նշված արտադրատեսակի արտադրությունը, կասեցվել է, սահմանվել է խախտումները վերացնելու ժամկետ:
Կարագի որակը որոշելու համար անհրաժեշտ է պարզ թեստ անցկացնել.
Անհրաժեշտ է բաժակի մեջ մի փոքր կտոր կարագ գցել ու վրան եռման ջուր լցնել։
Դրանից հետո կարագը խառնել եռացող ջրի մեջ։
Եթե այն ամբողջությամբ լուծվել է, իսկ հեղուկը դարձել է դեղնավուն, և նստվածք չկա, ապա այս կարագը բնական է։
Եվ եթե նստվածք է մնում ներքևում, կամ փաթիլները լողում են վերևում, և ջուրը չի գունավորվում, ապա սա կամ մարգարին է:
