Հայկական խոհանոցի ամենահամեղ ուտեստներից ՝ Տավարի մսի բոժոժ

Դիտումներ 728
Հայկական խոհանոցի ամենահամեղ ուտեստներից ՝ Տավարի մսի բոժոժ

Բաղադրամասեր

  • 125 գ տավարի մսին՝

  • 200 գ կարտոֆիլ,

  • 25 գ հալած յուղ,

  • ձու,

  • 15 գ պաքսիմատ,

  • 15 գ լիմոն,

  • աղը, պդպեղը, մաղադանոսը՝ ըստ ճաշակի։

 


Տավարի մսի բոժոժ

Պատրաստման եղանակը

  • Տավարի փափուկ միսը երկու անգամ մսաղացով աղալ, ավելացնել աղ, պղպեղ, ձվի ղեղնուց, մանր կտրտած համեմ և լավ խառնել: Այղ զանգվածից ձևավորել ընկույզի մեծության գնդիկներ։ Պատրաստած գնդիկներր թաթախել ձվի սպիտակուցում, այնուհետև պաքսիմատ քսել և յուղով տապակել։

  • Բոժոժի հետ մատուցել տապակած կարտոֆիլ՝ յուղր հետը, աոանձին մատուցել լիմոն։

  • Կարող եք մատուցել նաև տոմատի մածուկով։

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը