Հայկական խոհանոցի ամենահամեղ ուտեստներից ՝ Տավարի մսի բոժոժ


Բաղադրամասեր
-
125 գ տավարի մսին՝
-
200 գ կարտոֆիլ,
-
25 գ հալած յուղ,
-
ձու,
-
15 գ պաքսիմատ,
-
15 գ լիմոն,
-
աղը, պդպեղը, մաղադանոսը՝ ըստ ճաշակի։
Պատրաստման եղանակը
-
Տավարի փափուկ միսը երկու անգամ մսաղացով աղալ, ավելացնել աղ, պղպեղ, ձվի ղեղնուց, մանր կտրտած համեմ և լավ խառնել: Այղ զանգվածից ձևավորել ընկույզի մեծության գնդիկներ։ Պատրաստած գնդիկներր թաթախել ձվի սպիտակուցում, այնուհետև պաքսիմատ քսել և յուղով տապակել։
-
Բոժոժի հետ մատուցել տապակած կարտոֆիլ՝ յուղր հետը, աոանձին մատուցել լիմոն։
-
Կարող եք մատուցել նաև տոմատի մածուկով։
