Հայկական ուտեստ Բազրկանի․ Կերե՞լ եք այս համեղ ուտեստը
Դիտումներ 841
Բազրկանին հայկական ուտեստ է մուսալեռյան խոհանոցից։ Նշանակում է «վաճառող»։ Բազրկանիի շատ տարբեր տեսակներ կան։
Բաղադրիչներ․
- Ձիթապտուղ առանց կորիզների - 400 գ
- Սոխ - 1 հատ
- Սխտոր - 3 պճեղ
- Մաղադանոս - 1 փունջ
- Ուրց – ըստ ճաշակի
- Լոլիկ - 3 հատ
- Ձիթապտղի յուղ - ըստ ճաշակի
- Տոմատի մածուկ - 0,5 ճ․գ․
- Ընկույզ - 0,5 բաժակ
- Աղ - ըստ ճաշակի
- Պղպեղ (սև, կարմիր) - ըստ ճաշակի
Հրահանգներ
- Լոլիկը, սոխը, սխտորը, ընկույզը և մաղադանոսը մանր կտրատել։
- Ամեն ինչ խառնել և ավելացնել ձիթապտուղները (ցանկության դեպքում կարելի է կտրատել):
- Ավելացնել սև և կարմիր պղպեղ, տոմատի մածուկ, ուրց, ձիթապտղի յուղ և ամեն ինչ խառնել։
Ամենաընթերցվածը