Հաղթանակի օրվա կապակցությամբ զարմացրեք Ձեր սիրելիներին համեղ Բլինչիկներով


Բաղադրությունը`
- Բլինչիկի խմոր
- 0.5 լ. կաթ
- 2 ձու
- 2 ճաշի գդալ բուսայուղ
- 200 գրամ ալյուր
- 1 թեյի գդալ սոդա,
- 1 թեյի գդալ շաքարավազ,
- Աղ 0,5 թեյի գդալ
Պատրաստման եղանակը`
- Ձուն ծփել շաքարավազի և աղի հետ միասին:
- Ավելացնել ձեթը, այնուհետև կաթը և լավ խառնել:
- Ավելացնել նաև սոդան և ալյուրը` հարել հարիչով:
- Թավան ձեթով պատել, լավ տաքացնել կրակի վրա և լցնել խառնուրդը, այնպես շարժել թավան, որ խմորը տարածվի ամբողջ թավայով:
- Եփել երկու կողմից:
Լցոնի համար
- 1 կգ հավի կրծքամիս
- 4 գազար
- 4 լոլիկ
- 2 կարմիր և 2 կանչ պղպեղ
- 1 ճաշի գդալ տոմատի մածուկ
- 250 գրամ պանիր
- Կետչուպ
- Աղ ըստ ճաշակի
- Սև աղացած պղպեղ
Պատրաստման եղանակը`
Հավի կրծքամիսը եփել, մանրացնել:
Գազարը մաքրել, անցկացնել քերիչով, լոլիկները և պղպեղները շատ մանր կտրտել:
Այս բոլորը խառնել և եփել, ավելացնել պղպեղի մածուկը, աղ անել:
Ստացված զանգվածը խառնել հավի կրծքամսին:
Ստացված լցոնից 1ճաշի գդալ դնել նրբաբլիթնի վրա, փաթաթել և շարել յուղած տապակի մեջ, վրան քսել կետչուպ,մի քիչ քերած պանիր շաղ տալ և 10 րոպե դնել ջեռոցը,200 °C ջերմաստիճանի տակ:
