Հավը ամառային ձևով. Պատրաստման հիանալի տարբերակ. Կհավանեն նույնիսկ նրանք, ովքեր չեն սիրում հավի միս

Դիտումներ 422
Հավը ամառային ձևով. Պատրաստման հիանալի տարբերակ. Կհավանեն նույնիսկ նրանք, ովքեր չեն սիրում հավի միս

Բաղադրամասեր

  • 1 հատ հավին ՝ աղ - 2 թ/գդ պղպեղ սև - 1 թ/գդ ուրց - 1 թ/գդ բուսայուղ - 2 թ/գդ գարեջուր - 1 բանկա թթվասեր - 5 ճ/գդ

  • 0,3 - 0,5 լիտր գարեջուր,

  • 6 ճ/գ թթվասեր,

  • 2-3 թ/գ բուսայուղ,

  • 1 թ/գ ուրց,

  • աղը, պղպեղը, համեմունքները ՝ ըստ ճաշակի

Հավի պատրաստման հատուկ ձև

 

 


Պատրաստման եղանակը

  • Փոքր ամանի մեջ խառնում ենք բուսայուղը, թթվասերը, աղը, պղպեղն ու ուրցը և քսում ենք հավին:

Հավի պատրաստման հատուկ ձև

  • Գարեջրի բանկան լավ լվանում ենք և դատարկում պարունակության 1/3 մասը: Այնուհետև գարեջուրը դնում ենք ձևամանի մեջ և վրան հագցնում հավը:

  • Ձևամանը 10 րոպեով տեղափոխում ենք 250 աստիճան տաքացրած ջեռոցը, այնուհետև ջերմաստիճանը հասցնում ենք 180 աստիճանի և հավը եփում 60-70 րոպե: 

  • Եփվելիս միսը ջուր է արտազատում, որը կարող ենք ընթացքում շերեփով լցնել մսի վրա: 40-45 րոպե անց միսը ծածկում ենք փայլաթիթեղով և 10-15 րոպե այդպես եփում: 

  • Մատուցելիս կտորների ենք բաժանում և վայելում

Հավի պատրաստման հատուկ ձև

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը