Հավի մսով, դդմիկով շատ համեղ և օգտակար աղցանի բաղադրատոմս


Դդմիկ 350 գր
2 հատ սոխ
0,5 հար կաղցր պղպեղ
1 ատամ սխտոր
7 ճաշի գդալ ձիթապտղի ձեթ
250 գր սմբուկ
250 գր լոլիկ՛
370 գր հավի միս
Կանաչեղեն ըստ ցանկությամբ
Պատրաստման եղանակը
Սկսել բանջարեղենը պատրաստելով, սմբուկի և դդմիկի վրանից մաքրում ենք կեղևը, հաստությունը պետք է լինի մոտավորապես 5մմ։ Միջուկը կտրատում ենք քառակուսիկների, կարևորը այն է, որ սմբուկը պետք է դնել մի կողմ, նա դեռ մեզ պետք կգա։
Կտրատել պղպեղը, մաքրել սոխը և կտրատել շրջանաձև։ Դնել սմբուկի հետ։
Քերել սխտորը և քառնել ձիթապտղի ձեթի հետ։ Այս սոուսով պատել կտրտված բանաջարեղենը։
Մաքրել լոլիկները և կտրատել խոշոր կտորներով։
Մյուս մասը դա սմբուկն է։ Պետք է տապակել 2 ճաշի գդալ ձեթով, անընդմեջ խառնելով։ Ավեալացնել լոլիկները, աղը և պղպեղը և թողնել տափակվի 3-4 րոպե։
Ավելացնել դդմիկով և պղպեղպով զանգվածը։ Հանել կրակից և թողնել սառչի 15 րոպե։
Կտրատել հավի միսը և տապակել մնացած ձեթով, կրակը պետք է լինի միջին, աղը ըստ ցանկությամբ։
Միստ պատրաստ լինելուց հետո, դնել ափսեյի մեջ, վրան լցնել բանջարեղենային խառնուրդը և մատուցել։
Բարի ախորժակ։
