Բաղադրիչները՝
հավի միս – 1 կգ
ձավար – 500 գ
աղ ըստ ճաշակի
յուղ:
Բաղադրիչները՝
հավի միս – 1 կգ
ձավար – 500 գ
աղ ըստ ճաշակի
յուղ:
Պատրաստման եղանակը՝
Ձավարը մի քանի ժամ թրջել սառը ջրով:
Հավի միսը կտրատել, դնել կաթսայի մեջ, վրան լցնել ձավարը, լցնել այնքան ջուր, որ 4-5 սմ. ծածկի կաթսայի պարունակությունը:
Եռալուց սկսած փրփուրը հեռացնել:
Եփել մարմանդ կրակի վրա:
Երբ թանձրանա, սկսել խառնել փայտե գդալով:
Եփել այնքան, որ դառնա ծորուն միատարր շիլա:
Պարբերաբար խառնել, որ չկպչի:
Ընթացքում առանձնացած ոսկորները հանել:
Վերջում աղ անել:
Մատուցել`վրան յուղ դնելով: