Համեղ ու օգտակար թեյ պատրաստելու մի քանի կանոն

Մենք թեյում ենք տաքանալու ու աշխուժանալու համար: Երբեմն թեյ ըմպելն օգտագործում ենք մարդկանց հետ թեթև ու անկաշկանդ զրուցելու համար ու հաճախ չենք էլ կասկածում, թե ինչ հրաշալի համից ենք զրկվում այն սխալ եփելու պատճառով:
Ինչպես ճիշտ եփել թեյի տարբեր տեսակները
Սև թեյ
200մլ ջրին 1 թեյի գդալ թեյ
Եռման աստիճանը՝ 90-100, եփել 4-7 րոպե
Կանաչ թեյ
200մլ ջրին 1 թեյի գդալ թեյ
Եռման աստիճանը՝ 80, եփել 5-7 րոպե
Սա իմանալուց հետո այլևս երբեք թեյի օգտագործված փաթեթները դեն չեք նետի...
Կարմիր թեյ
200մլ ջրին ½ թեյի գդալ թեյ
Եռման աստիճանը՝ 95-98, եփել 5 րոպե
Դեղին թեյ
200մլ ջրին 1 թեյի գդալ թեյ
Եռման աստիճանը՝ 85, եփել 8-10 րոպե
Սպիտակ թեյ
200մլ ջրին 2 թեյի գդալ թեյ
Եռման աստիճանը՝ 50-70, եփել 5 րոպե
Ոսկե կանոն
2-5-6
Հիշեք այս թվերը
- Եփելուց 2 րոպե հետո թեյը հանգստացնող ազդեցություն է թողնում
- Եփելուց 5 րոպե հետո ակտիվանցնող ազդեցություն է թողում
- Իսկ 6 րոպե հետո այն պարզապես համեղ ըմպելիք է դառնում
Թեյի օգտակար հատկություններն ի հայտ են գալիս եփելուց 15 րոպե հետո միայն: Իսկ եփելուց 7-8 ժամ հետո թեյը վերջնականապես կորցնում է իր օգտակար հատկությունները և օրգանիզմի համար նույնիսկ վնասակար է դառնում:
Աղբյուրը ՝ http://hayastan24.com/?p=11602&l=am

