Համեղ բիսկվիտի բաղադրատոմս, որի օգնությամբ ստացվում են շատ համեղ տորթեր


4 հատ հավի ձու
100գ շաքարավազ
130գ ալյուր
1,5 թ,գ փխրեցուցիչ
85մլ կաթ
55մլ ձեթ
- Առանձնացնել 4 սպիտակուց և 2 դեղնուց։ Մնացաց դեղնուցները կարելի է օգտագործել կրեմ պատրաստելուց։
- Ալյուրի մեջ ավելացնել 80գ շաքարավազ և փխրեցուցից և լավ խառնել։
- Սպիտակուցները հարել մինչը պինդ զանգված ստանալը և ավելացնեմ մնացած շաքարավազը։
- Դեղնուցները հարել ձեթի հետ։
- Նախորոք տաքացված կաթը ավեալացնել խմորի վրա և հարիչով խառնել այնքան, մինչը մակերեսին առաջանա պղպջակներ։
- Ավելացնել մաղած ալյուր և լավ խառնել։
- Ավեալացնել խփած սպիտակուցները և խառնել մինչև միատարր զագված ստանալը։
- Ֆորման պատել թղտով և լցնել խմորը, թխել 25-30 րոպե 180 աստիճանում։
