Համեղ և հյութալի տնական շաուրմայի բաղադրատոմս


Բաղադրամասեր
-
լավաշ,
-
հավի կրծքամիս,
-
թարմ կաղամբ,
-
սոխ,
-
թարմ վարունգ,
-
լոլիկ,
-
բուլղարական պղպեղ,
-
մաղադանոս,
-
թթվասեր,
-
սպիտակ գինու քացախ,
-
սխտոր,
-
աղ,
-
շաքարավազ,
-
համեմունքներ,
-
ձիթապտղի ձեթ
Պատրաստման եղանակը
-
Սկզբում պատրաստեք սոուսը, որպեսշզի այն լավ համեմվի: Դրա համար խառնում ենք թթվասերը մանր կտրատած մաղադանոսի, ճզմած սխտորի, աղի, պղպեղի և համեմունքների հետ: Նախապես խաշեք կավի կրծքամիսը և տապակեք սոուսի ու ձիթապտղի յուղի մեջ: Մանր կտրատեք սոխը, մարինադացրեք այն քացախի, աղի և շաքարավազի հետ:
-
Կտրատեք բանջարեղենը: Լավաշը փռեք սեղանին, վրան սոուս քսեք և դրեք բանջարեղենը, դրեք նաև հավի կրծքամիսը: Զգուշորեն փաթաթեք լավաշը խողովակաձև և դրեք ստվարաթղթով պատված գրիլի թավայի մեջ: Մատուցեք տաք վիճակում:

