Համեղ և առողջարար. 5 սմուզի բաղադրատոմս առողջ աղիքների համար
Ինչի՞ մասին եք մտածում, երբ լսում եք սմուզի բառը: Նախաճաշ Instagram-ի սպորտային գեղեցկուհուց, թե՞ միգուցե անհիմն բարձր գնով գերժամանակակից վեգան սրճարանում: Ժամանակն է ազատվել կարծրատիպերից։
Այսօր մենք ձեզ կպատմենք, թե ինչպես պատրաստել սմուզի ինքնուրույն, արագ և պարզ, որպեսզի այս ախորժելի ըմպելիքն ասոցացվի միայն հաճելի համի, օգտակարության և աղիներում թեթևության ու հարմարավետության զգացման հետ։
Օգտագործման հրահանգներ
Խմիչքի պատրաստման եղանակը մեծ դժվարություններ չի առաջացնում. բլենդերի կամ հարիչի միջոցով հատապտուղները, մրգերը և/կամ բանջարեղենը խառնվում են մինչև հարթ, ցանկության դեպքում տարբեր հավելումներով, օրինակ՝ սառույց, կաթ, խմելու մածուն: Սմուզին պահպանում է բաղադրիչների բոլոր մանրաթելերն ու վիտամինները, բայց շատ ավելի արագ և հեշտ է խմել (և հաճախ նույնիսկ ավելի հաճելի), քան պարզապես դրա բանջարեղենն ու մրգերն ուտելը:
Սմուզիի գլխավոր հմայքը կոմպոզիցիայի ճիշտ ընտրության մեջ է։ Որոշ բաղադրատոմսեր ուղղված են ավելորդ կիլոգրամներից ազատվելուն, մյուսներն օգնում են վերացնել տոքսինները, իսկ մյուսները բարելավում են մարսողությունն ընդհանրապես և աղիների աշխատանքը՝ մասնավորապես: Վերջինիս մասին է, որ կխոսենք այսօր։
1. Սալորաչիր + մածուն + կտավատի սերմեր
Աղիների հետ կապված խնդիրների առյուծի բաժինը փորկապությունն է, դանդաղ շարժունակությունը և դրա հետ կապված ծանրության և փքվածության զգացումը: Թեթև լուծողական ազդեցությամբ սմուզին օգնության կհասնի՝ սալորաչիր (5 հատ) դնել բլենդերի մեջ, ավելացնել մածուն (250 մլ) և մեղր՝ ըստ ճաշակի։ Հարում ենք մինչև հարթ լինի, լցնում ենք բաժակների մեջ և ցանում կտավատի սերմեր, մանրացված ընկույզ և չամիչ։
2. Կիվի + խնձոր + սպանախ
Կիվին, խնձորը և սպանախը հայտնի են իրենց մեղմ լուծողական ազդեցությամբ, և դա նաև իսկական վիտամինային խթան է: Սպանախի տերևներ (50 գ), ոչ թթու խնձոր (1 հատ) Միջուկով հանված և կեղևավորված կիվի (3 հատ) Խիտ կտրատել և մանրացնել բլենդերի մեջ։ Եթե ցանկանում եք, կարող եք ավելացնել մի քիչ մեղր, բայց մի չափազանցեք շաքարավազի հետ. մրգային սմուզիներն արդեն շատ ֆրուկտոզա են պարունակում: Եթե ըմպելիքը շատ թանձր է, կարող եք ավելացնել մի քիչ ջուր կամ քամել նարնջի հյութ։
3. Ավոկադո + վարունգ + նեխուր
Այս կազդուրիչ սմուզին տոնուսավորում է աղիքները և նպաստում օրգանիզմից տոքսինների հեռացմանը. ավոկադո (1 հատ) Մաքրել և հեռացնել կորիզը: Վարունգ (1 հատ) Մաքրել, եթե հաստ է և դառը։ Նեխուրը (50 գ), վարունգը և ավոկադոն մանր կտրատել և բլենդերի մեջ մանրացնել ջրի ավելացումով (100 մլ)։ Լրացուցիչ համեմունքների համար կարող եք ավելացնել լայմի հյութ և զարդարել անանուխի կամ ռեհանի մի ճյուղով:
4. Կաթ + բանան + վարսակի ալյուր
Այս սննդարար սմուզին նախաճաշի կատարյալ փոխարինումն է: Միջին չափի բանան (2 հատ) Մաքրել, կտրատել մեծ կտորներով և դնել բլենդերի ամանի մեջ։ Լցնել կաթը (300 մլ), հարել, ապա ավելացնել վարսակի ալյուրը (7 ճաշի գդալ) և մի քիչ էլ հարել։ Ցանկության դեպքում ավելացնել թխկու օշարակ և դարչին ցանել:
5. Ճակնդեղ + գազար + նարինջ
Ճակնդեղը չափազանց օգտակար է փորկապության և աղիքային միկրոֆլորայի հետ կապված խնդիրների դեպքում։ Իր բաղադրության մեջ ընդգրկված պեկտինը արգելակում է փտած աղիքային բակտերիաների գործունեությունը և օգնում է հաղթահարել փքվածությունը: Վերցրեք թարմ ճակնդեղը (150 գ) և գազարը (150 գ), մաքրեք կեղևը, կտրատեք խորանարդի մեջ, ավելացրեք մեկ նարնջի միջուկը և ջուրը (100 մլ): Լրացուցիչ համեմունքների համար կարող եք ավելացնել թարմ կոճապղպեղ՝ ըստ ճաշակի: