Հաց պատրաստելու շատ պարզ և մատչելի բաղադրատոմս, որի պատրաստումը տևում է ընդամենը 30 րոպե


Բաղադրիչներ՝
- այլուր— 250 գրամ,
- չոր խմորիչ — 6 գրամ,
- աղ— 4 գրամ,
- կարագ և մարգարին — 30 գրամ,
- կաթ— 100 մլ․
- ջուր— 50 մլ․
Պատրաստման եղանակը՝
Խառնում ենք բոլոր չոր բաղադրիչները, ավելացնում մարգարին, կաթ և ջուր։
Հունցում ենք խմոր։
Ձևավորում ենք գունդ խմոր, ծածկում կափարիչով և դնում տաք տեղում 90-95 րոպե։
Այնուհետև փխրեցնում ենք և թողնում 10-15 րոպե։
Պատրաստի խմորը բաժանում ենք 5 մասի, ամեն մասը գրտնակել ուղղանկույնների, պտտել և ամրացնել ծայրերը։
Թողնում ենք հանգստանա կես ժամ։
Անում ենք կտրվածքներ և քսում ենք դեղնուց և կաթ։
Թխում ենք 180 աստիճանի տակ 20-30 րոպե։
