Հաց պատրաստելու շատ պարզ և մատչելի բաղադրատոմս, որի պատրաստումը տևում է ընդամենը 30 րոպե

Դիտումներ 495
Հաց պատրաստելու շատ պարզ և մատչելի բաղադրատոմս, որի պատրաստումը տևում է ընդամենը 30 րոպե

Բաղադրիչներ՝

  • այլուր— 250 գրամ,
  • չոր խմորիչ — 6 գրամ,
  • աղ— 4 գրամ,
  • կարագ և մարգարին — 30 գրամ,
  • կաթ— 100 մլ․
  • ջուր— 50 մլ․

Պատրաստման եղանակը՝

Խառնում ենք բոլոր չոր բաղադրիչները, ավելացնում մարգարին, կաթ և ջուր։

Հունցում ենք խմոր։

Ձևավորում ենք գունդ խմոր, ծածկում կափարիչով և դնում տաք տեղում 90-95 րոպե։

Այնուհետև փխրեցնում ենք և թողնում 10-15 րոպե։

Պատրաստի խմորը բաժանում ենք 5 մասի, ամեն մասը գրտնակել ուղղանկույնների, պտտել և ամրացնել ծայրերը։

Թողնում ենք հանգստանա կես ժամ։

Անում ենք կտրվածքներ և քսում ենք դեղնուց և կաթ։

Թխում ենք 180 աստիճանի տակ  20-30 րոպե։

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը