Հավկիթի ճիշտ պահպանման կանոնները. Չի կարելի սառնարանի դռան վերևի հատված այն դնել
![](/images/ViewsIcon.png)
![Հավկիթի ճիշտ պահպանման կանոնները. Չի կարելի սառնարանի դռան վերևի հատված այն դնել Հավկիթի ճիշտ պահպանման կանոնները. Չի կարելի սառնարանի դռան վերևի հատված այն դնել](https://xohanoc.am/xohanocic/big/-IVT0UG8wPstPlSIXelhWxGqk41.jpg)
Ահա հավկիթի պահպանման ճիշտ կանոները:
Հավկիթն անհրաժեշտ է պահել սառնարանի ամենասառը հատվածում, այսինքն՝ դռան վրա դնելը սխալ է:
Ավելի ճիշտ է՝ դնել դարակների ետևի հատվածում՝ ետին պատի մոտ: Պահել 3 շաբաթից ոչ ավել:
Իսկ հավկիթի թարմությունը կարելի է որոշել պարզապես թույլ թափահարելով ձուն, եթե զգացվեց շատ թույլ շարժում, ուրեմն այն թարմ է, իսկ եթե շարժման ձայն լսվեց` թարմ չէ:
Բացի դրանից, կարելի է ջարդել ձուն, եթե դեղնուցը չխառնվեց սպիտակուցին, ուրեմն վերջինս թարմ է:
![](/images/ViewsIcon.png)