Գեղեցկության բաղադրատոմսեր. 4 միջոց, որոնք կարող եք ինքներդ պատրաստել չոր մազերի համար
Ձմռան ցուրտը և չոր օդը չափազանց բացասաբար են ազդում մեր մազերի վիճակի վրա։ Շոգ արևը և (հուսանք!) ծովի աղի ջուրը կսկսեն գործել, ուստի գարունը կատարյալ ժամանակն է ձեր մազերին լրացուցիչ ուշադրություն դարձնելու և դրանք բնական խնամքով շոյելու համար: Ավելին, անհրաժեշտ բաղադրիչների մեծ մասը կարելի է գտնել ձեր տանը:
1. Խորը մաքրող ողողում
Մազերի շատ ապրանքներ, օրինակ՝ տարբեր հարդարման փրփուրներ, այնքան լավ և առանց հետքի չեն լվանում, ինչպես կարող է թվալ առաջին հայացքից: Իսկապես խորը և որակյալ մաքրման համար օգտագործեք պարզ բաղադրատոմս։
- ½ բաժակ գազավորված ջուր
- ½ բաժակ խնձորի քացախ
- 1 ճ.գ կիտրոնի հյութ
Խառնել բաղադրիչները և լվանալուց առաջ չոր մազերին քսել կոնդիցիոներ: Հարմարության համար կարող եք լցնել լակի շշի մեջ և քսել դրա հետ։ Թողեք մնա 10-15 րոպե (կարելի է զուգակցել գլխի մերսման հետ), այնուհետև լվանալ ձեր մազերը, լավագույն դեպքում խորը մաքրման համար նախատեսված հատուկ շամպունով:
2. Վերականգնող դիմակ բանանով և մեղրով
- 1 հասած բանան
- 1 ճ.գ խաղալիք արջուկ
Բանանն ու մեղրը ձեռքով կամ բլենդերի միջոցով խառնեք մինչև հարթ, քսեք մազերին՝ ուշադրություն դարձնելով ծայրերին։ Թողեք մնա 20 րոպե, ապա լվացեք ձեր մազերը սովորականի պես։
3. Խոնավեցնող յուղային դիմակ
- 2 ճ.գ բազային յուղ (օրինակ կոկոսի)
- 1 ճ.գ խաղալիք արջուկ
Խառնեք բաղադրիչները և տաքացրեք միկրոալիքային վառարանում ընդամենը մի քանի վայրկյան։ Քսեք մազերին (ցանկության դեպքում կրեք ցնցուղի գլխարկ և սրբիչով փաթաթեք գլխին, որպեսզի տաք մնա) և թողեք մնա 30 րոպե, ապա լվացեք ձեր մազերը սովորականի պես։
Խնամող հակասառեցնող սփրեյ
- Թորած ջուր
- 1 ճ.գ կարագ jojoba
- 1 ճ.գ գլիցերին
- 5-10 կաթիլ նարդոսի կամ խորդենի եթերայուղ
- 2 ճ.գ ալոեի գել
Ջոժոբայի յուղը, գլիցերինը և ալոեի գելը հարել ամանի մեջ, մինչև հարթ լինի, ավելացնել եթերայուղը: Լցնել մուգ ապակյա լակի շշի մեջ և ավելացնել թորած ջուր՝ համապատասխան ցողացիրի խտության հասնելու համար: Նման ցողացիրը ոչ միայն կզսպի անսանձ էլեկտրիֆիկացված մազերը, այլ նաև լրացուցիչ կխոնավեցնի դրանք։ Հիշեք, որ յուրաքանչյուր օգտագործումից առաջ շիշը պետք է պահել սառնարանում և լավ թափահարել: