Գազարը կանխարգելում է քաղցկեղը, կաթվածը, բուժում է սրտանոթային համակարկը, մաշկային խնդիրները


Այս բանջարեղենը շատ կալորիա և ընդհանրապես ճարպ չի պարունակում: Սակայն, այն կարող է լրացնել A վիտամինի և հակաօքսիդանտների անհրաժեշտ չափաբաժինը: Կարդացեք ստորև և ծանոթացեք գազարի օգտակար հատկություններին.

1. Սրտանոթային համակարգ
Գազարը պարունակում է տարբեր հակաօքսիդանտներ և պոլիացետիլին, որոնք պաշտպանում են սիրտը: Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ կարոտինոիդների օգտագործումը նվազեցնում է սրտի հիվանդությունների հնարավորությունը: Բացի բետա կարոտինի հարուստ պաշարից, գազարը նաև պարունակում է ալֆա կարոտին և լուտեին: Գազարի կանոնավոր օգտագործումը պաշտպանում է սիրտը օքսիդատիվ վնասից, խոլեստերինի մակարդակի բարձրացումից, քանի որ այն պարունակում է լուծվող մանրաթելեր, որոնք արգելում են դառը թթուները:
2. Քաղցկեղի Կանխարգելում
Հետազոտությունների արդյունքում պարզվել է, որ գազարի օգտագործումը կրճատում է թոքի, կրծքի և հաստ աղիքի քաղցկեղի հավանականությունը: Սա այն պատճառով, որ գազարը հարուստ է պոլիացետիկ հակաօքսիդանտ ֆալկարինոլով, որը պայքարում է քաղցկեղածին բջիջների դեմ: Նույն ձևով, գազարն ունի նաև քաղցկեղածին բջիջների աճը կանխարգելող հատկություն և նպաստում է մարսողական համակարգի առողջացմանը:
3. Կաթված
Հարվարդի Համալսարանի կատարած հետազոտության արդյունքում պարզվել է,
որ շաբաթական վեցգազար օգտագործող մարդկանց մոտ կաթված ստանալու
հավանականությունը ավելի փոքր է, քանիամսական մեկ գազար օգտագործողներինը:
4. Փայլուն Մաշկ
Գազարի օգտագործումը մաշկն առողջ և վառ է պահում, քանի որ այն պարունակում է առատ Cվիտամին և հակաօքսիդանտներ:
Գազարից կարելի է պատրաստել մատչելի և արդյունավետ դիմակներդեմքի համար:
Միայն պետք է խառնեք քերած գազարն ու մեղրը և տարածել դեմքին`
փայլուն մաշկստանալու համար:
5. Բշտիկների և Սպիերի Բուժում
Գազարի հյութի օգտագործումն արդյունավետ միջոց է բշտիկների և սպիերի դեմ:
Գազարի միջուկըկարող եք տարածել մաշկին` բշտիկներից ազատվելու նպատակով:
6. Հակատարիքային Հատկություններ
Գազարը պարունակում է C վիտամին, որն օգնում է մարմնում կոլագենի արտադրությանը:
Կոլագենըպրոտեինի մի տեսակն է, որը պահպանում է մաշկի առաձգականությունը:
Այն կանխում է կնճիռներն ուտարիքային այլ նշանները:
A վիտամին հակաօքսիդանտը պայքարում է ազատ ռադիկալների դեմ և կանխում տարիքային նշանները` կնճիռները,
պիգմենտացիան և անցանակալի երանգը:
7. Արևային Պաշտպանություն
Բետա կարոտինը սնուցող նյութ է, որը մարմնում վերածվում է A վիտամին:
Այն վերականգնում է մաշկիհյուսվածքներն ու ապահովում պաշտպանություն
արևի կոշտ վնասակար ճառագայթներից:
Հակաօքսիդանտներն ու կարոտինոիդները պաշտպանում և սնուցում են մաշկը`
խթանելով իմունիտետըարևից և բուժում են արևայրուքից:
Գազարի հյութը ամռանը ծառայում է որպես բնականարևապաշտպան:
8. Չոր Մաշկ
Կալիումի պակասը կարող է հանգեցնել մաշկի չորության:
Գազարը հարուստ է կալիումով, այդ իսկպատճառով գազարի
հյութի օգտագործումը կանխում է
այս խնդիրը և մաշկը խոնավ պահում:
9. Առողջ Մաշկ
Գազարն արդյունավետ միջոց է մաշկի տարբեր խնդիրները լուծելու համար:
Այս բանջարեղենումպարունակվող հակաօքսիդանտները բուժում են
մաշկի այնպիսի խնդիրներ,
ինչպիսիք են ակնե, այրուք,դերմատիտիս և A վիտամինի պակասով
պայմանավորված այլ խնդիրներ: Գազարի օգտագործումը չիկարելի չարաշահել, քանի որ այն ժամանակավորապես
կարող է մաշկը նարնջագույն դարձնել:
