Գարնանային համեղ ուտեստ դդմիկով բլիթներ, շատ պարզ և օգտակար բաղադրատոմս


- դդմիկներ ( 800 գրամ )
- գլուխ սոխ ( 1 միջին չափի)
- սխտոր ( 2 պճեղ)
- ձու (2 հատ)
- ալյուր (5 ճաշի գդալ)
- համեմ (մի փոքր փունջ, կարող եք նաև սամիթ գտագործել)
- աղ (ըստ ճաշակի)
- սև և կարմիր պղպեղ (ըստ ճաշակի)
- բուսայուղ (բավականին շատ մետավորապես 200 մլ բլիթնրը տապակլու համար)
- Դդմիկները լվանալ և անցկացնել մեծ քերիչով, այնուհետև աղ անել, խառնել և ճզմելով հեռացնել ավելորդ հյութը:
- Սոխն ու սխտորը նույնպես քերիչով անցկացնել կամ շատ մանր կտրատել: Կանաչին նույնպես մանր կտրատել: Այս ամենն ավելացնել քերիչով անցկացված դդմիկներին ու մի լավ խառնել: Այնուհետև խառնուրդի վրա ջարդել ձվերը, համեմել աղով, սև և կարմիր պղպեղներով և նորից խառնել:
- Այնուհետև ավելացնել ալյուրը և նորից մի լավ խառնել: Պետք է ստացվի ոչ շատ պինդ զանգված:
- Թավայի մեջ բուսայուղ լցնել այնքան, որ ծածկի թավայի մակերեսը: Պատրաստած խյուսից մեկական ճաշի գդալ լցնել թավայի մեջ, կլորավուն ձև տալ և տապակել երկու կողմից: Այս նույն ձևով տապակել բոլոր բլիթները:
- Տապակված բլիթները դնել անձեռոցիկով ծածկված ափսեի մեջ, որպեսզի ավելորդ բուսայուղը ներծծվի անձեռոցիկի մեջ, և բլիթները շատ յուղոտ չստացվեն:
