Գարնանային համեղ ուտեստ դդմիկով բլիթներ, շատ պարզ և օգտակար բաղադրատոմս

Դիտումներ 272
Գարնանային համեղ ուտեստ դդմիկով բլիթներ, շատ պարզ և օգտակար բաղադրատոմս
  • դդմիկներ ( 800 գրամ )
  • գլուխ սոխ ( 1 միջին չափի)
  • սխտոր ( 2 պճեղ)
  • ձու (2 հատ)
  • ալյուր (5 ճաշի գդալ)
  • համեմ (մի փոքր փունջ, կարող եք նաև սամիթ գտագործել)
  • աղ (ըստ ճաշակի)
  • սև և կարմիր պղպեղ (ըստ ճաշակի)
  • բուսայուղ (բավականին շատ մետավորապես 200 մլ բլիթնրը տապակլու համար)

 


  • Դդմիկները լվանալ և անցկացնել մեծ քերիչով, այնուհետև աղ անել, խառնել և ճզմելով հեռացնել ավելորդ հյութը:
  • Սոխն ու սխտորը նույնպես քերիչով անցկացնել կամ շատ մանր կտրատել: Կանաչին նույնպես մանր կտրատել: Այս ամենն ավելացնել քերիչով անցկացված դդմիկներին ու մի լավ խառնել: Այնուհետև խառնուրդի վրա ջարդել ձվերը, համեմել աղով, սև և կարմիր պղպեղներով և նորից խառնել:
  • Այնուհետև ավելացնել ալյուրը և նորից մի լավ խառնել: Պետք է ստացվի ոչ շատ պինդ զանգված:
  • Թավայի մեջ բուսայուղ լցնել այնքան, որ ծածկի թավայի մակերեսը: Պատրաստած խյուսից մեկական ճաշի գդալ լցնել թավայի մեջ, կլորավուն ձև տալ և տապակել երկու կողմից: Այս նույն ձևով տապակել բոլոր բլիթները: 
  • Տապակված բլիթները դնել անձեռոցիկով ծածկված ափսեի մեջ, որպեսզի ավելորդ բուսայուղը ներծծվի անձեռոցիկի մեջ, և բլիթները շատ յուղոտ չստացվեն:

 

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը