Ֆրանսիական տոլմայի բաղադրատոմս, որը շատ համեղ է և յուրահատուկ

Դիտումներ 217

Ֆրանսիական տոլմայի բաղադրատոմս, որը շատ համեղ է  և յուրահատուկ

Բաղադրիչներ՝
կաղամբ – 1 գլուխ,
տավարի աղացած միս – 1 կգ,
գազար – 500 գ,
լոլիկ – 8 հատ,
սոխ – 2-3 գլուխ,
գետնանուշի յուղ,
հավի արգանակի խորանարդիկ – 1 հատ,
բուլղարական պղպեղ – 2 հատ,
կանաչ սոխ  – 1 ցողուն,
սխտոր,
աղ, պղպեղ



Պատրաստման եղանակ՝

Կաղամբի թերթիկները առանձնացնել, եռացող ջրի մեջ գցել տասը րոպե:

Հանել, հովացնել:

Գազարը մանր կտրատել:

Հինգ րոպե եփել աղաջրում:

Միսը, կես գլուխ կտրատած սոխը և սխտորը խառնել:

Ավելացնել աղ, գազարը, խառնել կրկին:

Լոլիկների կեղևը հանել:

Լոլիկները, մնացած սոխը, կանաչ սոխը, բուլղարական պղպեղը մանրացնել:

Մսի խճողակը փաթաթել խաշած կաղամբի թերթերի մեջ, շարել կաթսայի մեջ:

Մի փոքր գետնանուշի յուղ լցնել: Թույլ կրակի վրա եփել: Մատուցել բրնձի հետ:



Ամենաընթերցվածը