Եթե մինչ այժմ չեք պատրաստել ելակի մուրաբա, ապա շտապեք. Այս բաղադրատոմսով այն կստացվի շատ համեղ, ախորժելի և ձիգ


Բաղադրամասեր
-
1 կգ ելակ,
-
800 գ շաքարավազ
Պատրաստման եղանակը
-
Ելակի պոչերը հեռացնում ենք, 4-6 մասի բաժանում և շերտ-շերտ շարում ամանի մեջ՝ հերթագայելով շաքարավազի շերտով: Այդպես թողնում ենք ողջ գիշեր (սենյակային ջերմաստիճանում): Այդ ընթացքում ելակից հյութ է դուրս գալիս, և շաքարավազը լուծվում է այդ հյութի մեջ (անհրաժեշտության դեպքում կարող ենք զգուշորեն գդալով խառնել):
-
Ապակե տարաները ստերիլացնում ենք, մուրաբան լցնում տաք տարաների մեջ և կափարիչով ծածկում: Պահում ենք սառնարանում:
