Եթե մինչ այժմ չեք պատրաստել ելակի մուրաբա, ապա շտապեք. Այս բաղադրատոմսով այն կստացվի շատ համեղ, ախորժելի և ձիգ

Դիտումներ 402
Եթե մինչ այժմ չեք պատրաստել ելակի մուրաբա, ապա շտապեք. Այս բաղադրատոմսով այն կստացվի շատ համեղ, ախորժելի և ձիգ

Բաղադրամասեր

  • 1 կգ ելակ,

  • 800 գ շաքարավազ

 


Պատրաստման եղանակը

Ելակի մուրաբա

  • Ելակի պոչերը հեռացնում ենք, 4-6 մասի բաժանում և շերտ-շերտ շարում ամանի մեջ՝ հերթագայելով շաքարավազի շերտով: Այդպես թողնում ենք ողջ գիշեր (սենյակային ջերմաստիճանում): Այդ ընթացքում ելակից հյութ է դուրս գալիս, և շաքարավազը լուծվում է այդ հյութի մեջ (անհրաժեշտության դեպքում կարող ենք զգուշորեն գդալով խառնել):

  • Ապակե տարաները ստերիլացնում ենք, մուրաբան լցնում տաք տարաների մեջ և կափարիչով ծածկում: Պահում ենք սառնարանում:

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը