Եթե անգամ չեք սիրում գառան միս, այս օգտակարությունը իմանալուց հետո կսկսեք ուտել այն
Չնայած ոչ բոլորն են ուտում գառան միս, սակայն պետք է նշել, որ այն ունի մի շարք օգտակար հատկություններ: Գառան միսը կանխարգելում է շաքարային դիաբետի զարգացումը, քանի որ կարգավորում է ենթաստամոքսային գեղձի աշխատանքը, Տիբեթում ոչխարի մսով բուժում են թոքախտը։
Միսը պարունակում է զգալի քանակությամբ քրոմ, որը կանխարգելում է կարիեսի առաջացումը։ Ոչխարի ճարպում շատ քիչ է խոլեստերինի պարունակությունը, սակայն այն դժվար է տրոհվում և դժվարամարս է, և եթե ունեք ստամոքսի հետ խնդիրներ նախընտրելի կամ քիչ քանակությամբ կիրառել այն, կամ բացառել կիրառումը երեկոյան ժամերին:
Ոչխարի միսը կանխարգելում է շաքարային դիաբետի զարգացումը, քանի որ կարգավորում է ենթաստամոքսային գեղձի աշխատանքը, Տիբեթում ոչխարի մսով բուժում են թոքախտը։ Միսը պարունակում է զգալի քանակությամբ քրոմ, որը կանխարգելում է կարիեսի առաջացումը։
Ոչխարի ճարպում շատ քիչ է խոլեստերինի պարունակությունը, սակայն այն դժվար է տրոհվում և դժվարամարս է։