Ես 60 տարեկան եմ և դեռևս այքան համեղ տոլմա չէի փորձել․ Ահա բաղադրատոմսը

Դիտումներ 251

Ես 60 տարեկան եմ և դեռևս այքան համեղ տոլմա չէի փորձել․ Ահա բաղադրատոմսը

Բաղադրիչներ 

700 գրամ հորթի մսին ՝ 

100 գրամ գառի միս,

200 գրամ խոզի միս,

250 գրամ գլուխ սոխ,

1 կգ  խաղողի տերև

100 գրամ բրինձ,

20 գրամ սխտոր,

50 գրամ ընկույզ,

ծիտրոնը, չորացրած ռեհանը, աղը, պղպեղը ՝ ըստ ճաշակի



Պատրաստման եղանակը

Պատրաստեք խճողակը․

 Միսը (խոզ,գառ և հորթ) աղալ: Սոխը, կանաչին մաքրել, լվանալ, մսաղացով անցկացնել: 

Աղ, սև և կարմիր պղպեղ ցանել մսին, ավելացնել աղացած սոխն սխտորը, ռեհանն ու ցիտրոնը, մանրացված ընկույզի կեսը և խառնել:

 



Բրինձը մաքրել, լվանալ, ավելացնել խճողակին: 

խաղողի թարմ տերևները 2—3 րոպե դնել եռման ջրի մեջ (եռացնել չի կարելի, որպեսզի չեփվեն), որից հետո պոչերը կտրել: Վերցնել խաղողի 1 —2 տերև մեջը դնել մսից պատրաստած խճողակը և ծրարաձև փաթաթել:

Եփել միչև պատրաստ լինելը։ 

Մատուցելիս վրան շաղ տալ մանրեցված ընկույզի մյուս մասը։

 

 

 



Ամենաընթերցվածը