Երբ իմանաք խուրմայի օգտակարության մասին, կսկսեք ամեն օր ուտել այն
Խուրման անփոխարինելի միրգ է: Ընդամենը 200 գրամ խուրմա գնելով՝ Դուք անթիվ քանակությամբ հանքանյութեր, աղեր ու վիտամիններ եք գնում։ Հետազոտողները համոզված են, որ օրական 10 խուրման բավական է մագնեզիումի, պղնձի, ծծումբի, երկաթի 1/2 և կալցիումի ¼ օրական չափաբաժինը ստանալու համար։
Խուրման չի հանդիսանում առողջության համար որևէ վտանգավոր բակտերիա, միկրոբ կամ մակաբույծ կրող։
Խուրման լավացնում է մարսողությունը:
Խուրման օգտակար է արյան բարձր ճնշման ժամանակ:
Խուրման օգտակար է հղիության համար:
Խուրման ցավազրկող հատկություններ ունի:
Խուրման թարմացնում է ուղեղը:
Խուրման օգտակար է նաև ծովային հիվանդության ու սրտխառնոցի դեպքում, մրսածության ժամանակ, լավ մարսողության համար, արյան լավ շրջանառության համար, հակաբիոտիկների կողմնակի ազդեցությունը նվազեցնելու համար, մայրական կաթի առատության համար, իմունային համակարգի ամրապնդման համար։