Երանի գյուղում լինեինք․ Ես իսկապես ուզում եմ ամառ և բնություն. Ո՞վ կմիանա մեզ
Ինչպե՞ս բեկոնով պատրաստել խոզի կոտլետ՝ խորովածի փոխարեն
Միսը բավական փափուկ է, բայց պատրաստելիս ճարպի շերտերի բացակայությունն դառնում է չոր: Մսից զատ կա մի ճաշատեսակ, որն թխվում է խոզի մսի միջոցով։
Այս ուտեստն կատարյալ է երբ ընթրիքների համար է և կարևոր սեղանների դեպքում։
Բաղադրիչներ․
Խոզի միսն 1 կգ, սոխ 2 հատ, ձեթ 100 մլ․, ձիթապտղի ձեթ 2–3 ճ.գ. լ․, խոտաբույսեր 1 թ/գ, սխտոր 1 բաժին, սպիտակ կաղամբ 200 գ․, աղ՝ ըստ ճաշակների, սև պղպեղ (աղացված)՝ ըստ ճաշակների։
Պատրաստման եղանակը․
Մսի մեջն խոր խաչաձև կտրվածք անել առանց կտոր մինչև վերջ կտրել։ Միսն աղով և պղպեղով, շաղ տվեք համեմունքների միջոցով և դրանք քսել մսի մեջն։
Կտրեք սոխը օղակաձև և կտորներն տեղադրեք մսի կտրվածքների մեջը: Միսն հանել ճարպից և կտրատել բարակ շերտերով, որոնք ևս մտցնում են մսի հետ։
Թխելու համար նախատեսած ուտեստն յուղեք փոքր քանակի արևածաղկի ձեթով և միսն դրեք կենտրոնում։
Մնացած յուղը խառնել քերված սխտորի պարունակությանն։ Ստացված խառնուրդի միջոցով առատորեն պատեք միսն։
Կաղամբը կտրատել և տարածել մսի շուրջն, վրան աղը ցանեք և յուղ քսեք։ Ծածկեք նախ թխելու թերթիկի միջոցով : Թխում ենք 200 աստիճան տաքացված ջեռոցի մեջ։
Բժիշկ Մյասնիկովը խորովածի համար ամենաօգտակար միսն ու մարինադն է անվանել