Երանի գյուղում լինեինք․ Ես իսկապես ուզում եմ ամառ և բնություն. Ո՞վ կմիանա մեզ

Դիտումներ 216

Երանի գյուղում լինեինք․ Ես իսկապես ուզում եմ ամառ և բնություն. Ո՞վ կմիանա մեզ

Ինչպե՞ս բեկոնով պատրաստել խոզի կոտլետ՝ խորովածի փոխարեն

Միսը բավական փափուկ է, բայց պատրաստելիս ճարպի շերտերի բացակայությունն դառնում է չոր: Մսից զատ կա  մի ճաշատեսակ, որն թխվում է խոզի մսի միջոցով։

Այս ուտեստն կատարյալ է երբ ընթրիքների համար է և կարևոր սեղանների դեպքում։

Բաղադրիչներ․

Խոզի միսն 1 կգ, սոխ 2 հատ,  ձեթ 100 մլ․, ձիթապտղի ձեթ 2–3 ճ.գ. լ․,  խոտաբույսեր 1 թ/գ,  սխտոր 1 բաժին, սպիտակ կաղամբ 200 գ․, աղ՝ ըստ ճաշակների, սև պղպեղ (աղացված)՝ ըստ ճաշակների։

Պատրաստման եղանակը․

Մսի մեջն խոր խաչաձև կտրվածք անել առանց կտոր մինչև վերջ կտրել։ Միսն աղով և պղպեղով, շաղ տվեք  համեմունքների միջոցով և դրանք քսել մսի մեջն։



Կտրեք սոխը օղակաձև  և կտորներն տեղադրեք մսի կտրվածքների մեջը: Միսն հանել ճարպից և կտրատել բարակ շերտերով, որոնք ևս մտցնում են մսի հետ։

 Թխելու համար նախատեսած ուտեստն յուղեք փոքր քանակի արևածաղկի ձեթով և միսն դրեք կենտրոնում։ 

 

 

 

Մնացած յուղը խառնել քերված սխտորի պարունակությանն։ Ստացված խառնուրդի միջոցով առատորեն պատեք միսն։

Կաղամբը կտրատել և տարածել մսի շուրջն, վրան աղը ցանեք և յուղ քսեք։ Ծածկեք նախ թխելու թերթիկի միջոցով : Թխում ենք 200 աստիճան տաքացված ջեռոցի մեջ։



Բժիշկ Մյասնիկովը խորովածի համար ամենաօգտակար միսն ու մարինադն է անվանել

Բժիշկը համաձայն է գաստրոէնտերոլոգների հետ, որ խորովածն ամենաառողջ սնունդը չէ, սակայն չի կարող չեղյալ համարել ստեղծված ավանդույթը։ 
Ուստի Ալեքսանդր Մյասնիկովը կարծում է, որ հայտնի ուտեստը պետք է հնարավորինս օգտակար պատրաստել։ 
Մասնագետը վստահ է, որ այս դեպքում ոչ միայն օգտակարությունն է կարևոր, այլ նաև համը։ Բժիշկը բացատրեց, թե ինչպիսի միս և մարինադ է ավելի լավ օգտագործել խորովածի համար. 
Մյասնիկովն ընդգծել է, որ նրանք, ովքեր նիհարում են և պարզապես նրանք, ովքեր անհանգստանում են իրենց առողջության համար, պետք է անպայման ընտրեն մսի հետևյալ տարբերակներից մեկը.
• հավ
• նապաստակ
• հորթ
• հնդկահավ
Մյասնիկովը նշել է, որ եղել է Կովկասում, որտեղ խորովածը ավանդական ուտեստ է։ Բժիշկն ընդգծել է, որ համի գաղտնիքը մարինադի մեջ է։ 
Նրա խոսքով, կովկասցիները չեն չարաշահում աղը և ավելին, միսը չեն թաթախում գարեջրի կամ գինու մեջ՝ սա անօգուտ է և վնասակար։ 
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։


Ամենաընթերցվածը