Ելակի մուրաբա․ Սա ամենահեշտ բաղադրատոմս է

Դիտումներ 409

Ելակի մուրաբա․ Սա ամենահեշտ բաղադրատոմս է

Ելակի մուրաբա պատրաստելու համար պետք է ընտրեք ձիգ և առողջ ելակներ։

 

 

Այն պետք է հնարավորինս նոր քաղած լինի։ Իսկ բաղադրատոմսը հետևյալն է ՝

Բաղադրամասեր



2 կգ ելակին՝ 

1,5 կգ շաքարավազ

 
 

Պատրաստման եղանակը

 



Ելակները լվացեք, հգեռացրեք պոչերը։

 

 

Պատրաստի ելակները լցրեք ամանի մեջ, վրան շաքարավազ լցրեք և դնել սառը տեղ:

 

 

 

Շաքարավազը պետք է լցնեք կեսը ՝ այսինքն 750 գրամ։  Մնացած շաքարավազով պատրաստեք օշարակը։ Տաք օշարակի մեջ լցրեք ելակները։ Այնպես ընկղմեք ելակները օշաչակի մեջ, որ պտուղները չվնասվեն։ Եփեք մարմանդ կրակի վրա։ Եփվելու վերջում հեռացրեք փրփուրը:

 

 

Եթե ելակը շատ հյութեղ է, ապա 5-6 ժամ սառը տեղ պահելուց հետո հարկավոր է լցնել թասի մեջ, ավելացնել մնացած շաքարը և եփել:
 



Ամենաընթերցվածը