Ելակի մուրաբա․ Սա ամենահեշտ բաղադրատոմս է
Դիտումներ 409
Ելակի մուրաբա պատրաստելու համար պետք է ընտրեք ձիգ և առողջ ելակներ։
Այն պետք է հնարավորինս նոր քաղած լինի։ Իսկ բաղադրատոմսը հետևյալն է ՝
Բաղադրամասեր
2 կգ ելակին՝
1,5 կգ շաքարավազ
Պատրաստման եղանակը
Ելակները լվացեք, հգեռացրեք պոչերը։
Պատրաստի ելակները լցրեք ամանի մեջ, վրան շաքարավազ լցրեք և դնել սառը տեղ:
Շաքարավազը պետք է լցնեք կեսը ՝ այսինքն 750 գրամ։ Մնացած շաքարավազով պատրաստեք օշարակը։ Տաք օշարակի մեջ լցրեք ելակները։ Այնպես ընկղմեք ելակները օշաչակի մեջ, որ պտուղները չվնասվեն։ Եփեք մարմանդ կրակի վրա։ Եփվելու վերջում հեռացրեք փրփուրը:
Եթե ելակը շատ հյութեղ է, ապա 5-6 ժամ սառը տեղ պահելուց հետո հարկավոր է լցնել թասի մեջ, ավելացնել մնացած շաքարը և եփել:
Ամենաընթերցվածը