Դիետիկ ապուր, որը ավելի համեղ է քան սպասը․ Ահա բաղադրատոմսը
Դիտումներ 449
Բաղադրամասեր
-
50 գ չորթանին՝
-
1/2 ձու,
-
40 գ ցորենի ձավար,
-
10 գ ալյուր,
-
20 գ գլուխ սոխ,
-
6 գ դաղձ կամ համեմ,
-
աղը՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
-
Չորթանը մանրացնել և մի գիշեր սառը ջրում թրջոց դնել: Հաջորդ օրը դանդաղ տրորելով, չորթանը բաց անել գոլ ջրով, որպեսզի միատեսակ զանգված ստացվի (100 գ չորթանին՝ 1 լիտր գոլ ջուր):
-
Կաթսայում ձուն ու ալյուրը լավ հարել, դրա մեջ լցնել թանը, դնել մարմանդ կրակին, անընդհատ խառելով՝ հասցնել միչև եռման:
-
Դրանից հետո ապուրի մեջ լցնել սոխառած, եփած ցորենի ձավար, դաղձ կամ համեմ, լավ խառնել և մեկ անգամ էլ եռացնել:
Ամենաընթերցվածը