Դիետիկ և համեղ կոտլետների բաղադրատոմս


Բաղադրիչներ․
խոշոր գազար— 8 հատ,
մանրաձավար — 1 բաժակ,
սև մանրացրած պղպեղ ըստ ճաշակի,
աղ ըստ ճաշակի,
ձիթապտղի յուղ 2 ճաշի գդալ։
Պատրաստումը․
Գազարը քերեք քերիչով կամ մանրացրեք։
Ավելացրեք սև պղպեղ և աղ։
Խառնեք, ավելացնելով մանրաձավարը և նորից խառնեք մինչև միատարր զանգված ստանալը, ժամանակ առ ժամանակ ճնշելով, որպեսզի գազարը բաց թողնի հյութը։
Ձևավորում ենք գազարի զանգվածից կոտլետներ և տապակում ձիթապտղի յուղի մեջ մի կողմից, մինչև կարմրելը և հետո մյուս կողմից և ավելացնելով կրակը, տապակում կափարիչը դրած 10-15 րոպե։
Բարի ախորժակ։
