Դեղձով համեղ թխվածքի բաղադրատոմս


Բաղադրամասեր
-
Խմորի համար`
-
5 ձու,
-
200 գրամ շաքար,
-
200 գրամ ալյուր,
-
կես թեյի գդալ սոդա,
-
Միջուկի համար`
-
5-6 միջին չափի դեղձ,
-
4 ճաշի գդալ շաքար,
-
1 ճաշի գդալ ջուր
Պատրաստման եղանակը
-
Դեղձը երկարությամբ կտրատել: Խորը ամանի մեջ ջուր լցնել, ավելացնել շաքարը ու դնել կրակին:
-
Երբ դառնա սիրոպի նման, վերցնել կրակից: Այդ ընթացքում ձուն հարել շաքարի հետ:
-
Ավելացնել սոդա, քացախ և ալյուր: Լավ հարել: Այնքան հարել, մինչև դառնա թթվասերի նման:
-
Շաքարի սիրոպը կրկին դնել կրակին:
-
Այնքան թողնել, մինչ ոսկեգույն դառնա:
-
Հետո կրակից վերցնել ու անմիջապես մեջը դնել կտրատած դեղձերը:
-
Սիրոպով դեղձը դնել խմորի վրա: Թխել ջեռոցում 180 աստիճանով 40 րոպե:
