Ծովի ձուկ ու բանջարեղեն հաճախ օգտագործող մարդիկ ավելի քիչ են բողոքում հոդացավից

Դիտումներ 299
Ծովի ձուկ ու բանջարեղեն հաճախ օգտագործող մարդիկ ավելի քիչ են բողոքում հոդացավից

Գիտնականները նկատել են, որ պարբերաբար յուղոտ ծովի ձուկ ուտող մարդիկ համարյա չեն տառապում հոդերի հիվանդություններով:

Գաղտնիքը վիտամին D-ն է, որն էլ բարենպաստ ազդեցություն է թողնում կռճիկների ու ոսկորների վրա, գրում է fakty.ua-ն:

Վիտամին D մեծ քանակությամբ պարունակվում է ձողաձկան, թունաձկան լյարդի, թթվասերի, ձվի դեղնուցի, սերուցքի մեջ:
Հոդացավից քիչ են բողոքում նաև բուսակերները:

Այդ է պատճառը, որ խորհուրդ է տրվում ավելի հաճախ ձիթապտղի կամ արևածաղկի յուղով համեմված բանջարեղենային աղցաններ ուտել: Օգտակար են նաև մրգերն ու հատապտուղները: Շաքարը լավ է փոխարինել մեղրով:

Իսկ ահա թունդ սուրճն ու թեյը կարող են վնասել հոդերին:


Լոնդոնի Մարիա թագուհու համալսարանի պրոֆեսոր Էդրիան Մարտինոն խորհուրդ է տալիս լրացուցիչ վիտամին D օգտագործել (բժշկի հետ խորհրդակցելուց հետո) ոչ միայն ոսկորներն ամրապնդելու, այլև մրսածության հիվանդություններին դիմագրավելու համար:

Գիտնականը հավաստիացնում է, որ «արևային» վիտամինը ուժեղացնում է շնչառական ուղիներում եղած հակավիրուսային ու մանրէասպան նյութերի մշակումը:
Վիտամինի լրացուցիչ չափաքանակ անհրաժեշտ է հատկապես աշնանը, ձմռանն ու գարնան սկզբին, երբ արևի ճառագայթներըը, որի ազդեցությամբ այն մշակվում է, շատ քիչ են: Մասնագետը խորհուրդ է տալիս փոքր չափաբաժնով վիտամին D ավելացնել սննդամթերքի մեջ՝ սեզոնային շնչառական հիվանդություններից պաշտպանվելու նպատակով:

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը