Ծովախեցգետնի ձողիկներով կոտլետների համեղ բաղադրատոմս
Կիսվում եմ ծովախեցգետնի ձողիկներից կոտլետներ պատրաստելու բաղադրատոմսով, դրանք նաև կոչվում են խեցգետնի կոլոլակներ։
Ծովախեցգետնի ձողիկներն այսօր էլ հանրաճանաչ ու սիրված են տնային տնտեսուհիների կողմից։
Ամենից հաճախ դրանցից պատրաստվում են աղցաններ կամ լցոնած խորտիկներ։
Խեցգետնի կարմրավուն տորթեր ենք պատրաստելու։
Այս կոտլետները շատ լավն են որպես երկրորդ տաք ուտեստ։ Իսկ կողմնակի ճաշատեսակի համար թարմ բանջարեղենով աղցանը լավագույնս համապատասխանում է նրանց: Իմ կարծիքով շատ համեղ է։
Փորձի՛ր
Բաղադրիչներ
- Ծովախեցգետնի ձողիկներ - 400 գ
- Հավի ձու - 2 հատ
- Մայոնեզ - 2 ճ.գ. լ.
- Ցորենի ալյուր - 3 ճ։գ. լ.
- Համեմունք ձկան համար - 1 թեյի գդալ
- Հացի փշրանքներ - 3 ճ.գ. լ.
- Աղ - 1 պտղունց
- Բուսական յուղ - 4 ճ,գ. լ.
Ինչպես պատրաստել կոտլետներ ծովախեցգետնի ձողերից
-
Կլպեք ծովախեցգետնի ձողիկները ցելոֆանե փաթաթաններից, ապասառեցրեք և անցեք մսաղացի միջով։
-
Ձողիկներին ավելացրեք 1 ձու, մայոնեզ, ալյուր և ձկան համեմունք։
-
Զանգվածը լավ խառնել, անհրաժեշտության դեպքում աղ։
-
Զանգվածը գրտնակել փոքր գնդիկների մեջ և ձեռքի ափով հարթեցնել դրանք շրջանակների։
-
Մնացած ձուն պատառաքաղով թեթև հարել, մեջը թաթախել կոլոլակները և փշուրի մեջ փաթաթել։
-
Շրջանակները բուսայուղի մեջ տապակել երկու կողմից, մինչև կարմրեն։
-
Ծովախեցգետնի ձողիկի կոտլետները մատուցեք տաք կամ սառը բանջարեղենով աղցանով :