Չինական խոհանոց. Այս ուտեստը անկասկած հայերիս դուր կգա ՝ Հավի Կունգ - Բաո (հեշտ բաղադրատոմս)


Բաղադրամասեր
-
300 գրամ հավի կրծքամսին՝
-
2 հատ կանաչ պղպեղ,
-
2 պճեղ սխտոր
-
1հատ կոճապղպեղ, կծու պղպեղ
-
50 գրամ ընկույզ,
-
4 ճաշի գդալ սոյայի սոուս,
-
2 հատ ձու,
-
1.5 ճաշի գդա օսլա,
-
1 թեյի գդալ քացախ,
-
1 ճաշի գդալ շաքարավազ,
Պատրաստման եղանակը
-
Հավի կրծքամիսը կտրտել խորանարդաձև, վրան լցնել օսլա, սոյայի սոուս և ձու: Թողնել 1 - 2 ժամ:
-
Տապակի մեջ 2 սմ բարձրությամբ բուսայուղ տաքացնել, լցնել կտրտած հավի կրծքամիսը , անընդհատ խառնելով՝ տապակել 3-5 րոպե, դատարկել քամիչի մեջ: Բուսայուղից 2 ճ.գդալի չափ վերադարձնել տապակի մեջ, մեջը գցել մանրացրած չոր չիլի պղպեղը, ընկույզը, տաքդեղը, քացախը, շաքարավազը և տապակել 3 - 5 րոպե:
-
