Բրիտանացի մասնագետները խորհուրդ են տալիս ծամել մեխակի սերմերը չոր վիճակում․ ահա թե ինչու

Դիտումներ 654
Բրիտանացի մասնագետները խորհուրդ են տալիս ծամել մեխակի սերմերը չոր վիճակում․ ահա թե ինչու

Մեզ թվում է, որ մեխակի սերմերը իր խոհանոցում օգտագործում է ցանկացած տնային տնտեսուհի։ Իսկ դուք գիտե՞ք, որ այս համեմունքը Անգլիայում դասվում է դեղաբույսերի շարքում։


Այս համեմունքը պարունակում բազմաթիվ օգտակար նյութեր և վիտամիններ։

  • վիտամին А,
  • վիտամիններ В1, В2, В3, В4, В6, В9, РР,
  • վիտամին С,
  • վիտամին Е,
  • վիտամին К,
  • շատ հանքանյութեր՝ ֆոսֆոր, երկաթ, ցինկ, կալցիում, պղինձ, կալիում, նատրիում և այլն։
  • օմեգա,
  • ցելյուլոզա(սննդային թելիկներ)։

Մեխակը պարունակում է հակաբակտերիալ, հակասնկային, սպազմոլիտիկ նյութեր։ Դրանից բացի, մեխակը օգտագործում են որպես ցավազրկող և վերքերը բուժող միջոց։

 

 

 

Ամեն օր ծամելով մեխակի սերմերը դուք կստանաք հետևյալ առավելությունները։

1․ Այն կօգնի լնդերի բորբոքման, բերանի տհաճ հոտի, ատամների և բերանի խոռոչի այլ հիվանդությունների դեպքում։

2․ Այն կօգնի կարգավորել մարսողությունը։

3․ Օգտակար է հիպերտոնիայի, անգինայի և մրսածության դեպքում։

4․ Օգնում է արթրիտի դեպքում։

Եղեք առողջ։

Զգուշացում. Ժողովրդական միջոցներ կիրառելուց առաջ խորհրդակցեք մասնագետի հետ, այլապես կարող եք վնասել ձեր առողջությունը:

 

 

 

https://hayinfo.net/aroxjutyun/բրիտանացի-մասնագետները-խորհուրդ-են-տ/

 

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը