Բոզբաշ․ Հայկական խոհանոցի համեղ ճաշատեսակի պատրաստման եղանակը

Դիտումներ 1511

Բոզբաշ․ Հայկական խոհանոցի համեղ ճաշատեսակի պատրաստման եղանակը

Բոզբաշը հայկական ճաշատեսակ է,որի հիմնական բաղադրիչը ոչխարի միսն է և տարատեսակ բանջարեղենները։ 

 

 

Հայկական խոհանոցում պատրաստվում է բոզբաշի տարբեր տեսակներ՝ ձմեռային բոզբաշ, ամառային բոզբաշ, Էջմիածինի, Սիսիանի, Երևանի: Այսօր ձեզ կներկայացնենք Էջմիածնի նոզբաշի պատրաստման եղանակը։

 



Բաղադրամասեր

1,3 կգ ոչխարի միս,

1 կգ կարտոֆիլ,

250 գ գլուխ սոխ,

100 գ հալած յուղ կամ կարագ,

100 գ լոլիկ,

300 գ սիսեռ,

250 գ բուլղարական տաքդեղ,

250 գ բամիա,

500 գ սմբուկ,

համեմ, ռեհան և մաղադանոս 30-ական գ,

աղ պղպեղ,

 
 

 



Պատրաստման եղանակը

Ոչխարի կրծքամիսը լվանալ,կտրատել 30-40 գ կտորներով,դնել կաթսան, վրան լցնել սառը ջուր ծածկել և մեղմ կրակով եփել մինչև կիսապատրաստ լինելը, պարբերաբար քաշել քափը: Մնացած բաղադրիչները կտրատել, լցնել կաթսայի մեջ, տապակել և վրան ավելացնել ոչխարի մսերն ու ապուրը և եփել մինչև պատրաստ լինելը։

Մատուցելուց 15 րոպե առաջ բոզբաշին աղ գցել, ավելացնել կտրտած լոլիկ և համեմունքային կանաչի:



Ամենաընթերցվածը