Բոլորիս կողմից շատ սիրված հարիսա։ Բաղադրատոմսը և պատրաստման եղանակը

Դիտումներ 637
Բոլորիս կողմից շատ սիրված հարիսա։ Բաղադրատոմսը և պատրաստման եղանակը

Բաղադրիչներ.

հավի միս – 1 կգ,
ձավար – 500 գ,
աղ ըստ ճաշակի,
յուղ


Ձավարը մի քանի ժամ թրջել սառը ջրով:

Հավի միսը կտրատել, դնել կաթսայի մեջ, վրան լցնել ձավարը, լցնել այնքան ջուր, որ 4-5 մատ ծածկի կաթսայի պարունակությունը:

Եռալուց սկսած փրփուրը հեռացնել:

Եփել մարմանդ կրակով: Երբ թանձրանա, սկսել խառնել փայտե գդալով:

Եփել այնքան, որ դառնա ծորուն միատարր շիլա: 

Պարբերաբար խառնել, որ չկպչի:

Ընթացքում առանձնացած ոսկորները հանել:

Վերջում աղ անել:

Մատուցել` ափսեի մեջ յուղ դնելով: Եթե սիրում եք դարչին, յուղի վրա կարելի է մի քիչ դարչին ցանել:

 
Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը