Բոլորիս կողմից շատ սիրված Էկլերի բաղադրատոմս
Դիտումներ 297
Խմոր
Ձու - 4 հատ
Կարագ - 100գ
Ջուր - 250մլ
Ալյուր - 200գ (1.3 բաժակ)
Աղ - 1/6 թ/գ
Կրեմ
Կաթ - 1 բաժակ
Շաքարավազ - 2/3 բաժակ
Ալյուր - 3 ճ/գ
Վանիլին - 1 թ/գ
Խմոր
Ջուրը, կարագը և աղը դնել ոչ ուժեղ կրակի վրա, սպասել մինչև եռա:
Հենց սկսի եռալ՝ ավելացնել ալյուրը և վերցնել կրակի վրայից:
Թողնել խմորը մի քիչ սառի՝ 3 րոպե, և հերթով ավելացնել ձվերը: Գցել մեկը, խառնել այնքան մինչև ստացվի համասեռ խմոր, այնուհետև հաջորդը:
Խմորը, կլորավուն կամ երկարավուն ձևով, լցնել ֆոլգայի վրա և վրան ջուր ցողել:
Թխել ջեռոցում 180°C ջերմաստիճանում, 35-45 րոպե: Ջեռոցից հանելուց անմիջապես հետո էկլերները կողքից ծակել դանակով, որպեսզի տաք գոլորշին միջից դուրս գա:
Կրեմ
Ալյուրը և շաքարավազը միասին խառնել, ավելացնել կաթը և եփել այնքան, մինչև ստացվի թանձր կրեմ (շատ չեփել, քանի որ սառելուց հետո ավելի է պնդանում):
Վերջում ավելացնել վանիլինը:
Սառած կրեմը լցնել էկլերի մեջ և վրան շաքարավազի փոշի ցանել:
Ամենաընթերցվածը