Բոլորիս կողմից շատ սիրված թփով տոլմայի բաղադրատոմս


Բաղադրիչներ.
տավարի աղացած միս – 1 կգ,
սոխ – 2-3 գլուխ,
թարմ կանաչի (համեմ, մաղադանոս, ծիթրոն),
աղ, սև և կարմիր աղացած պղպեղ,
բրինձ – կես բաժակ,
խաղողի տերևներ,
սոուս.
մածուն – 250գ,
սխտոր – 2 ատամիկ
Միսը աղալ:
Սոխը, կանաչին մաքրել, լվանալ, մսաղացով անցկացնել:
Աղ, սև և կարմիր պղպեղ ցանել մսին, ավելացնել աղացած սոխն ու կանաչին, խառնել:
Բրինձը մաքրել, լվանալ, ավելացնել խճողակին:
Եթե միսը յուղոտ չէ, մի փոքր կարագ հալեցնել ջրի մեջ, լցնել մսի վրա, խառնել:
Խաղողի տերևները մի քանի վայրկյան գցել եռացող ջրի մեջ, ապա հանել, դնել քամիչի վրա:
Կոթերը հեռացնել:
Ամեն տերևի վրա մի գդալ միջուկ դնել, փաթաթել:
Խիտ շարել կաթսայի մեջ, վրան ծածկել տափակ ափսեով, սառը ջուր լցնել:
Ջուրը պիտի փոքր-ինչ ծածկի տոլմաները:
Եփել մարմանդ կրակով այնքան, մինչև բրինձը եփվի:
Մատուցել մածուն-սխտորով սոուսի հետ:
