Բնական միջոց, որը օգնում է վերականգնել կոտրվածքները և ամրացնել ոսկորները
Մեջքի, պարանոցի, հոդերի և ոտքերի ցավի ժամանակ հիանալի է ուտելի դոնդողով պատրաստվող դեղամիջոցը:
Անհրաժեշտ է վերցնել 150 գրամ դոնդող (ժելատին) և ¼ բաժակ սառը ջուր, խառնել միմյանց և դնել սառնարանը, որտեղ պետք է 10 ժամ մնա: Սա կարելի է անել քնելուց առաջ:
Առավոտյան այն ժելեի վերածված կլինի և պատրաստ կլինի ըմպելու համար:
Գարեջուր օգտագործել
Չափից շատ ալկոհոլը կարող է նոսրացնել ոսկրերի խտությունը, սակայն հետաքրքիրն այն է, որ օրեկան 12 միլիգրամ գարեջուր օգտագորւծելը կարող է հակառակ ազդեցությունն ունենալ:
Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ գարեջուր օգտագործող կանանաց ոսկրերն ավելի ամուր են համաեմատած այն կանանց ոսկերի հետ, ովքեր չեին օգտագործել գարեջուր:
Գարեջրի` ոսկրային հյուսվածքների ամրության վրա ունեցած ազդեցությունը ամենայն հավանականությամբ դրա մեջ պարունակվող դիետիկ սիլիցիումն ու ֆիտոէստրոգեններն են, որոնք երկուսն էլ կարևոր են ոսկրերի վերականգնման ու ամրության համար: