Բիսկվիտի բաղադրատոմս, որի միջոցով կկարողանաք պատրաստել ամենհամեղ տորթերը
Դիտումներ 275
Բաղադրամասեր
4 հատ ձու,
150 գ շաքարավազ,
1 թ․ գ․ խմորիչ,
150 գ ալյուր,
վանիլին
Պատրաստման եղանակը
Ձուն հարում ենք, ավելացնում շաքարավազ եւ դնում ջրային վաննան, մարմանդ կրակի վրա:
Զանգվածը խառնում ենք: Շաքարավազը լուծվելուց հետո հանում ենք գազօջախի վրայից: 10 րոպե զանգվածը հարիչով հարում ենք:
Ավելացնում ենք ալյուր եւ խմորիչ, խառնում ենք: Խմորը լցնում ենք յուղով պատված ձեւամանը:
Հարկավոր է այն թխել 20-30 րոպե, 200 աստիճանով տաքացված ջեռոցում:
Բիսկվիթի պատրաստ լինելը ստուգում ենք ոչ թե փայտիկով, այլ մատներով: Թեթեւակիորեն սեղմում ենք խմորը. եթե այն սպունգի նման վերականգնում է ձեւը, ուրեմն պատրաստ է: Հակառակ դեպքում որոշ ժամանակ եւս շարունակում ենք պահել ջեռոցում:
Ամենաընթերցվածը