Բիսկվիտ պատրաստելու ամենահամեղ բաղադրատոմսը


Բաղադրամասեր
-
4 հատ ձու,
-
1,5 բաժակ շաքարավազ ,
-
1,5 բաժակ ալյուր,
-
1 բաժակ մածուն,
-
մի պտղունց փխրեցուցիչ,
-
1 թ գդ սոդա,
-
ձիթայուղ,
-
վանիլին
Պատրաստման եղանակը
-
Սկզբում առանձնացնում ենք ձվի դեղնուցները սպիտակուցներից և միքսերով լավ տրորում շաքարավազի հետ, մինչև լավ սպիտակի, ավելացնում ենք մածունը։
-
Քիչ - քիչ ավելացնում ենք ալյուրը, սոդան, ձեթը կամ կարագը (կարագով ավելի լավ և համեղ է ստացվում):
-
Ուրիշ ամանի մեջ լավ հարում ձվի սպիտակուցները, մինչև պինդ փրփուր դառնա:
-
Ավելացնում ենք մնացած խմորին, լավ խառնում ` մինչև դառնա միատարր զանգված։
-
Մինչ այդ ջեռոցը տաքացնում ենք 175-180, ստացված զանգվածը լցնում ենք լավ ձեթոտած ամանի մեջ և թխում։
-
Մինչև թխածքի տեսք չունենա, ջեռոցի բերանը չբացել
