Բազուկով դեղատոմս-աղցան


Բազուկն ամենաօգտակար բանջարեղեններից մեկն է: Տարիներ շարունակ այն օգտագործվել է տարբեր հիվանդությունների բուժման համար: Բազուկը սխտորի նման հարուստ է երկաթով և կաղամբի նման հարուստ է յոդով: Նրանում առկա սննդանյութերը խթանում են նյութափոխանակությունը:
Բազուկի մեջ նաև մեծ քանակությամբ հանքանյութեր կան: Ֆոլաթթուն ու կալիումը պաշտպանում են սրտային հիվանդություններից, պղինձը քանդում է ազատ ռադիկալները, մագնիումը ամրացնում է ոսկորները, յոդը մասնակցում է շագանակագեղձի հորմոնների կենսասինթեզին: Բացի այդ, ֆոսֆորն ու երկաթը նպաստում են ակտիվության աճին:
Նշենք, որ աղցանն օգտակար է հաստ աղիքի դետոկսիկացիայի, լյարդը մաքրելու ու տեսողությունը վերականգնելու համար:
Պատրաստման եղանակը՝
Բազուկը մաքրել, եփեք աղաջրում, մանր կտրատել:
Ավելացնել կտրարած սոխ, քացախ, ձիթայուղ և աղ:
Աղբյուրը ՝ http://hayastan24.com/?p=13660&l=am
