Բաղադրատոմս հայտնի վրացի շեֆ խոհարար ՝ Կոկա Խուլուզաուրիի կողմից․ Ինչպե՞ս պատրաստել իսկական կատարյալ խինկալիներ


Բաղադրամասեր
-
500 գ յուղոտ հորթի մսին (կարող եք օգտագործել նաև գառան միս) ՝
-
500 գրամ ալյուր,
-
300 մլ ջուր,
-
100 գ սալ,
-
100 գ սող,
-
2 պճեղ սխտոր,
-
1,5 թեյի գդալ աղ,
-
մանրեցված չաման,
-
կարմիր չիլի պղպեղ,
-
համեմ
Պատրաստման եղանակը
-
Միսը աղալ, ավելացնել սալ,մանրեցված սոխ և սխտոր։ Վերջում ավելացնել ջուր, այնքան ինչքան միսը կարող է ներծծել, չբաժանվելով իրարից։ Կես կգ մսին մոտավորապես 150 մլ ջուր։ Ըստ ճաշակի կարելի է ավելացնել համեմունքներ
-
Խմորը - ալյուր, աղ, 150 մլ ջուր։ Ստացված խմորը 1 ժամից ավել չի թույլատրվում պահել, քանզի այն կկորցնի իր հատկությունները։
-
Լավ խինկալին կախված է թե քանի շերտից բախկացած կլինի խմորը․ Իդեալականը 20 շերտ։ Դրա համար խմորը պեքտ է գրտնակել 1 սմ հաստությամբ և կտրատել 4x4 սմ կտորների։ Ամեն կտորը պետք է գրտնակել և դնել իրար վրա ամեն շերտի վրա նախապես ալյուր շաղ տալ։
-
Ֆարշը պետք է նախապես սարգել, քանզի շերտերը վերջանցելուց հետո պետք է անմիջապես փաթաթել։ Ամեն կտորի կենտրոնում դնել մոտավորապես 40 գրամ միս։ Եթե մսի վրա ջուր է առաջացել այն պետք է հանել:
-
Շերտի անկյուները իրար պետք է կպնեն ինչքան հնարավոր է ամուր։ Իդեալական խինկալին պետք է ունենա մոտ 19 ծալք։
-
Ստացված պարկը պահել մի ձեռքում իսկ մյուսով պտտել ծալքերը և կտրել ավելորդ խմորը։ Պարկը դնել տախտակի վրա որպեսզի առաջանա հարթ հատակ։
-
Եռացող ջուրը խառնել, ավելացնել աղ։ Ավելացնել խինկալիները և նորից խառնել։ Իմաստը այն է, որ խինկալիները չկպչեն իրար, կամ հատակին։
-
։Եփել այնքան քանի դեռ խինկալիները դուրս չգան ջրի մակերես։ պահել 2-3 րոպե, արդյունքում մոտավորապես 9-10 րոպե
-
Մատուցելուց առաջ վրան լցնել մանրեցված պղպեղ։
-
Նյութի հրապարակումը պատրաստեց ՝ Xoahnoc.am - ը
