Բանջարեղենն ու միրգը թարմ պահելու մի քանի հնարք

Դիտումներ 465
Բանջարեղենն ու միրգը թարմ պահելու մի քանի հնարք

Միրգն ու բանջարեղենը պահելուց առաջ պետք չէ լվանալ

 

Միրգն ու բանջարեղենը պահելուց առաջ պետք չէ լվանալ: Լվանալիս վնասվում է նրանց պաշտպանիչ թաղանթը: Իսկ պաշտպանիչ թանաթը խոչընդոտում է բորբոսի առաջացումն ու փտելը: Շատ կեղտոտ լինելու դեպքում կարող եք միայն չոր անձեռոցիկով սրբել մթերքը:

Մրգերն ու բանջարեղենը նախընտրում են չոր պայմանները

Խոնավությունը նպաստում է բորբոսի առաջացմանը: Մթերքը պահելուց առաջ պետք է լավ չորացնել: Իսկ արկղերի ու կոնտեյների հատակին չոր սրբիչներ փռեք: Դրանք կներծծեն խոնավությունն ու կկանխեն բորբոսի առաջացումը:


Ավոկադոն պահեք թղթե տոպրակի մեջ

Լավ չհասունացած ավոկադոն պահեք սենյակային ջերմաստիճանի պայմաններում՝ թղթի մեջ փաթաթած: Հասունանալուց հետո կարող եք պահել սառնարանում՝ փաթեթի մեջ տեղադրած:

Որոշ միրգ-բանջարեղեններ չի կարելի սառնարանում պահել

 

Բուլղարական պղպեղը, վարունգն ու լոլիկը պահում են միայն սենյակային ջերմաստիճանում: Սառնարանում պղպեղը կորցնում է իր բույրն ու առաձգականությունը, լոլիկն ու վարունգը լպրծուն զանգվածի են վերածվում:

Սառնարանում չի կարելի պահել նաև չհասունացած միրգ-բանջարեղենը: Սենյակային ջերմաստիճանում հասունանալուց հետո միայն դրանք կարելի է սառնարանում տեղադրել: Հակառակ դեպքում հում մթերքը կբորբոսնի սառնարանում՝ այդպես էլ չհասունանալով:

Բանանի կոթերը փաթաթեք մթերային թաղանթով

 

Սառնարանում բանանը արագ սևանում է ու կորցնում է համը: Նրան խոնավություն է պետք, իսկ խոնավությունը կապահովեք դրա կոթերը սննդային թաղանթով փաթաթելով:

Մաքրած ու կտրտած բանջարեղենն ու միրգը թարմ պահել կօգնի ջուրը

Մաքրած բողկը, գազարն ու նեխուրը կարող եք պահել ջրով լցված տարայում: Այս նպատակով կարող եք օգտագործել պլաստմասայե կոնտեյներներ կամ սովորական ապակե տարաներ:

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը