Բանանն ավելի լավ կօգնի վերացնում առողջական այս 6 խնդիրները, քան հաբերը:
Դուք կարող եք նվազեցնել ձեր ընդունած հաբերի քանակը և, ի վերջո, ընդհանրապես դադարեցնել դրանք:
Նրանք կարող են մեզ ապահովել շատ էներգիա, ինչպես նաև վիտամինների և հանքանյութերի լավ չափաբաժին: Ուստի մի հապաղեք՝ կա՞ բանան, թե՞ ոչ։ Սա հիանալի մթերք է, որը շատ օգտակար է մեր օրգանիզմի համար։
Պարզեք, թե որոնք են բանան ուտելու օգուտները և ինչպես կարող են դրանք ավելի արդյունավետ լինել, քան դեղորայքը:
1. Արյան բարձր ճնշում
Կալիումի անբավարարությունը և նատրիումի ավելորդ ընդունումը կարող են հանգեցնել լուրջ անբարենպաստ հետևանքների, հատկապես արյան ճնշման մակարդակի վրա: Բանանը հարուստ է կալիումով։ Առավոտյան դրանք ընդունելու դեպքում օրգանիզմը կկարողանա ամբողջ օրը պահպանել արյան ճնշման նորմալ մակարդակ։ Նրանք նաև օգնում են պահպանել սրտի նորմալ աշխատանքը:
2. Դեպրեսիա և վատ տրամադրություն
Նրանք կարող են օգնել նաև դեպրեսիայի դեպքում՝ տրիպտոֆանի առկայության պատճառով։ Հենց նա է խթանում երջանկության հորմոնի՝ սերոտոնինի արտազատումը։ Ընդամենը մի քանի րոպեում տրամադրությունը բարելավելու համար պետք է միայն բանան ուտել։ Այն ընդունելուց հետո ձեզ ավելի հանգիստ կզգաք և բավարարվածության զգացում կստանաք։
3. Նրանք նվազեցնում են սթրեսը
Սթրեսը կարող է նվազեցնել կալիումի մակարդակը, ինչը կարող է բացասական ազդեցություն ունենալ նյութափոխանակության վրա։ Կալիումը մասնակցում է մարսողության գործընթացների արագացմանը, ինչպես նաև կարգավորում է հեղուկի հավասարակշռությունը մարմնում՝ բարելավելով սրտի աշխատանքը։ Ուստի, օրգանիզմի վրա սթրեսի բացասական ազդեցությունը վերացնելու համար մի երկու բանան կերեք։
4. Մարսողություն
Այս միրգը պարունակում է մեծ քանակությամբ բջջանյութ և պեկտին, մի նյութ, որը նպաստում է դետոքսիկացմանը և լավացնում մարսողությունը: Նրանք նաև նվազեցնում են այտուցը և նվազեցնում փորկապության և փորլուծության վտանգը: Նրանք կարող են խուսափել նաև սրտխառնոցից։
5. Նախադաշտանային սինդրոմ
Քանի որ դրանք պարունակում են մեծ քանակությամբ վիտամին B6, դրանք շատ օգտակար են նախադաշտանային համախտանիշի դեպքում։ Վիտամին B-ն նվազեցնում է ստամոքսի ցավը և բարելավում տրամադրությունը:
6. Բուժում է խոցը
Ամեն օր բանան ուտելը կօգնի խուսափել ստամոքսի խոցից, գաստրիտից և այրոցից: Այս միրգը իր բաղադրիչների շնորհիվ կարող է ստամոքսում բնական պաշտպանություն ստեղծել, որը մեզ պաշտպանում է աղաթթվից։
Դուք կարող եք այն համատեղել այլ առողջարար մթերքների հետ։ Հատկապես խորհուրդ է տրվում կտավատի սերմերը, քնջութի սերմերը, չիան և կակաոն: