Բալով թխվածք, ստացվում է շատ համեղ և յուրահատուկ, Ձեր սիրելիները հիացած կլինեն համից

Դիտումներ 241

Բալով թխվածք, ստացվում է շատ համեղ  և յուրահատուկ, Ձեր սիրելիները հիացած կլինեն համից

Բաղադրիչներ՝
բալ – 500-600 գ,
ալյուր – 1 բաժակ,
կարագ – 200 գ,
ձու –  5 հատ,
շաքարի փոշի – 1 բաժակ,
սոդա – 0.5 թ.գդ.,
վանիլ, ընկույզ կամ նուշ,



Պատրաստման եղանակը՝

Կարագը հարել շաքարի հետ, ապա մեկ-մեկ խառնել ձվերը:

Ավելացնել ալյուրի կեսը, վանիլն ու սոդան:

Հետո խառնել մնացած ալյուրը:

Տապակը յուղել, դնել խմորը:

Խմորի վրա շարել անկորիզ բալերը:

Բալը պետք է քամել, եթե պահածոյացված  կամ սառեցրած-հալեցրած է:

Բալի վրա աղացած ընկույզ կամ նուշ շաղ տալ:

Թխել 180 աստիճանում մոտ 35 րոպե: Վերջում շաքարի փոշի ցանել:

 



Ամենաընթերցվածը