Այս վիտամինն ապացուցված է, որ նոր հզոր զենք է կաթվածի դեմ

Դիտումներ 245

Այս վիտամինն ապացուցված է, որ նոր հզոր զենք է կաթվածի դեմ

Այս վիտամինի բոլոր գործառույթների շարքում ես կցանկանայի կենտրոնանալ դրանցից մեկի վրա, քանի որ հայտնվել է նոր հետազոտություն, որը հաստատում է այս ազդեցությունը: Նկատի ունեմ այս վիտամինի պաշտպանիչ բնույթը կաթվածից…

Վերջերս չինական հետազոտությունը, որը հրապարակվել է մարտի 15-ին, ցույց է տվել, որ հիպերտոնիայով հիվանդ մարդկանց մոտ ինսուլտի ավելի ցածր ռիսկ կա, ովքեր օրական բավականաչափ այս վիտամին են ընդունում:

Հետազոտությունը վերլուծել է մոտ 20000 մարդու, ովքեր տառապում էին հիպերտոնիայով, բայց չունեին սրտի հիվանդություն կամ ինսուլտ: Այս մարդկանց պատահականության սկզբունքով բաժանել են երկու խմբի.

Խմբերին ամեն օր հետևել են միջինը 4,5 տարի: Մի խմբին հանձնարարվել է օգտագործել հակահիպերտոնիկ դեղամիջոցներ: Մյուս խումբը ստացել է ֆոլաթթու։

Արդյունքները ցույց են տվել, որ ֆոլաթթու ընդունածների մոտ սրտի և անոթային հիվանդությունների հաճախականությունը զգալիորեն ցածր է:

Մասնավորապես, ինսուլտի ռիսկը ցածր է եղել 21%-ով, իսկ իշեմիկ նոպայի ռիսկը՝ 2,2%-ով։ Մյուս կողմից, գրանցվել է նաև մահացության զգալի նվազում՝ կապված սրտի հիվանդությունների, սրտի կաթվածների և ինսուլտների հետ (3,1% ընդդեմ 3,9%)։

Բոստոնի Հարվարդի համալսարանի Հասարակական առողջության դպրոցի աշխատակից Մեյր Ստամփֆերը և Ուոլթեր Ուիլեթն ասացին. Այս բացահայտումները կարևոր հետևանքներ ունեն ինսուլտի կանխարգելման համար ամբողջ աշխարհում»:

Եվ նաև, «չնայած հետազոտությանը մասնակցել են հիպերտոնիա ունեցող մարդիկ, սակայն կասկածելու հիմքեր չկան, որ այն կարող են օգտագործել նաև հիպերտոնիա չունեցող մարդիկ»։



Եթե ​​ֆոլաթթուն այն ամենն է, ինչ ձեզ հարկավոր է ինսուլտների և սրտի հիվանդությունների կանխարգելման համար, ապա այս վիտամինի վերաբերյալ ձեր ամենօրյա առաջարկությունները կարող են վերանայման կարիք ունենալ:

Ֆոլաթթու կարելի է գտնել բանջարեղենի և կանաչ տերևավոր բանջարեղենի, ընդեղենի, ընկույզի մեջ: Ինչպես նաև տարբեր մրգեր, ամբողջական ձավարեղեն և գարեջրի խմորիչ:

Ինչ վերաբերում է կենդանական ծագմանը, ապա ամենահայտնին լյարդն է:

Հատկապես կարևոր է. վերամշակման և եփման ընթացքում այս վիտամինը կորչում է մինչև 50%: Ուստի կարևոր է հում բանջարեղեն օգտագործելը։

Գրել է Քրիստինա Վալեսպին Էսկալադան



Ամենաընթերցվածը