Այս հինգ մթերքները նպաստում են գլխացավին

Դիտումներ 209

Այս հինգ մթերքները նպաստում են գլխացավին

 Պարբերաբար գլխացավով և մինգրենով տառապող մարդկանց պարագայում սննդամթերքի որոշ տեսակներ կարող են ախտանշանների սրացման պատճառ դառնալ:

Խոսքը, մասնավորապես, խաղողի մասին է, որը թեև ցածր կալորիականություն ունի, բայց և C վիտամինի ու բջջանյութի հարուստ պաշարով է աչքի ընկնում: Բացի այդ պարունակում է նաև տիրամին, որը որոշ մարդկանց մոտ արյան բարձր ճնշում ու գլխացավ առաջացնելու հատկություն ունի:

Կան նաև մի շարք այլ մթերքներ, որոնք կարող են գլխացավի առաջացման պատճառ դառնալ.

Ծխահարված միս կամ երշիկ

Հնեցված պանիչ

Ցիտրուսային մրգեր

Թթու կաղամբ

Կարմիր գինի...



Ամենաընթերցվածը