Այս հինգ մթերքները նպաստում են գլխացավին
Դիտումներ 209
Պարբերաբար գլխացավով և մինգրենով տառապող մարդկանց պարագայում սննդամթերքի որոշ տեսակներ կարող են ախտանշանների սրացման պատճառ դառնալ:
Խոսքը, մասնավորապես, խաղողի մասին է, որը թեև ցածր կալորիականություն ունի, բայց և C վիտամինի ու բջջանյութի հարուստ պաշարով է աչքի ընկնում: Բացի այդ պարունակում է նաև տիրամին, որը որոշ մարդկանց մոտ արյան բարձր ճնշում ու գլխացավ առաջացնելու հատկություն ունի:
Կան նաև մի շարք այլ մթերքներ, որոնք կարող են գլխացավի առաջացման պատճառ դառնալ.
Ծխահարված միս կամ երշիկ
Հնեցված պանիչ
Ցիտրուսային մրգեր
Թթու կաղամբ
Կարմիր գինի...
Ամենաընթերցվածը