Այս համեղ պիրոգը պատրաստվում է ընդամենը 15 րոպեում և շատ համեղ է։


Բաղադրամասեր
-
1 բաժակ շաքարավազ,
-
2 հատ ձու,
-
1 բաժակ կեֆիր,
-
3 ճաշի գդալ սերուցքային կարագ,
-
¼ թեյի գդալ աղ,
-
1,5 բաժակ ալյուր,
-
1 թեյի գդալ չոր մանանեխ,
-
1 թեյի գդալ սոդա

Պատրաստման եղանակը
-
Ձուն խառնել մեկ բաժակ շաքարավազի հետ, ավելացնել մեկ բաժակ կեֆիր, 3 ճաշի գդալ նախապես հալեցված կարագ։
-
Ստացված զանգվածի վրա ավելացնել 1/4 թեյի գդալ աղ և կես բաժակ ալյուր։ Խառնել խմորը մինչև պինդ թթվասերի նման զանգված ստանալը։
-
Առանձին ամանի մեջ խառնել մեկ թեյի գդալ սոդան և մեկ թեյի գդալ չոր մանանեղը, 3 թեյի գդալ ջրով։ Զանգվածը ավելացնել խմորի վրա և լավ խառնել։
-
Խմորը լցնել ֆորմայի մեջ և դնել նախապես տաքացված ջեռոցում։ Թխել միջին ջերմասիճանի տակ, մոտավորապես կես ժամ։
