Այս համեմունքը կարող է բուժել քաղցկեղը, դիեաբետը, խոլեստերինը, արյունը, սիրտը և կօգնի այրել ճարպերը


Բացի սննդի մեջ գործածվող համեմունք լինելուց քրքումը (Куркума, Cúrcuma) հայտնի է որպես հզոր հակաօքսիդանտ, բնական հակաբիոտիկ, հակաբորբոքային և հակաքաղցկեղային և ճարպաթելերի աճը կանգնեցնող միջոց։
Պետք է նշել, որ հնդկուհիները արդեն 3000 տարի քրքումն օգտագործում են նիհարելու նպատակով։
Քրքումը կճապղպեղի նման նիհարեցնող հատկություն ունի։ Նրան երբեմն նույնիսկ «դեղին կճապղպեղ» են անվանում։
Ընդհանրապես քրքումն անվանում են կանացի համեմունք։ Այն լայնորեն օգտագործվում է կոսմետոլոգիայի մեջ, մասնավորապես՝ մաշկային խնդիրները բուժող միջոցների ստեղծման ժամանակ։
Քրքումը պայքարում է կրծքագեղձի, շագանակագեղձի, ենթաստամոքսային գեղձի քաղցկեղի դեմ
Գիտականորեն ապացուցված է, որ քրքումն էֆեկտիվ է քաղցկեղի դեմ պայքարում, և հզոր հակաօքսիդանտ է։
Քրքումի բույրն ու համը ապահովող քրքումինը կանգնեցնում է ուռուցքների զարգացումը։
Այսպիսով, այն մարդիկ, որոնց սննդակարգում՝ որպես համեմունք, քրքում շատ է կիրառվում, քիչ են հակված քաղցկեղով հիվանդանալուն։
8 շաբաթ տևողությամբ կլինիկական թեստավորումը ցույց տվեց, որ քրքումինի օգտագործումը կարող է օգտակար լինել ենթաստամոքսային գեղձի քաղցկեղի ծանր տեսակով տառապող հիվանդների համար։
Հետազոտությունները, որոնց արդյունքները հրապարակվել են օնկոլոգիական հիվանդությունների հետազոտմամբ զբաղվող ամերիկյան ասցիացիայի Clinical Cancer Research- ում, անցկացվել են Տեխասի համալսարանի՝ MD Anderson օնկոլոգիական կենտրոնի գիտնականների կողմից։
Նրանք հայտնաբերեցին, որ չնայած յուրացման սահմանափակ հնարավորություններին, Քրքումին C3 բաղադրիչը ցուցաբերում է հակաքաղցկեղային պոտենցիալ։
Գիտնականները կարծիք են հայտնում, որ քրքումինի՝ օրգանիզմի վրա ունեցած էֆեկտի պատճառը, չնայած իր կենսայուրացման հետ կապված հարցերին, այն է, որ մարդու պլազմայի մեջ այն պարունակվում է կոնյուգիրովացված ձևով, գլյուկորոնիդի նման, ինչն էլ քրքումինին հնարավորություն է տալիս այս կերպ <<թաքնվել>> արյան մեջ։
Այսպիսով, ըստ գիտնականների հետազոտությունների, քրքումինն ունակ է 58%-ով դանդաղեցնել քաղցկեղային ուռուցքի աճը։
Իր հզոր հակաօքսիդանտային հատկության հաշվին քրքումինը ոչնչացնում է կանցերոգենները։
Վերջին ժամանակներս գիտնականներին հաճախ է հուզում այն հարցը, թե ինչից է, որ Արևելքում ավելի քիչ են քաղցկեղով հիվանդները։ Միթե պատճառն այն է, որ այնտեղ նրանց ամենօրյա սննդակարգում իր հաստատուն տեղն ունի քրքումը։
Կատարված հետազոտությունների արդյունքում պարզվեց, այդ համեմունքը խոչընդոտում է լեյկեմիայով վարակված բջիջների աճին, ինչպես նաև չեզոքացնում է կիսաֆաբրիկատների և ծխախոտի՝ մեր օրգանիզմին հասցված վնասը։
Վերջերս Տորոնտոյի համալսարանի գիտնականները ցնցող հայտնագործություն կատարեցին։ Պարզվում է՝ քրքումինը ունակ է կյանքի վերադարձնել մուկովիսցիդոզով տառապող հիվանդներին։ Սա էնդոկրին գեղձերի ծանր հիվանդություն է։
Վերջին տարիներին տվյալներ ի հայտ եկան, որ քրքումինը նաև ֆիբրոզները և Ալցհեյմերի և Պարկինսոնի հիվանդությունները կանխարգելող միջոց է։
Պետք է նել, որ քրքումինի կոնցենտրացված չափաբաժին առկա է «Зенслим Сила», «Зенслим Артро», «Зенслим Кардио» և «Зенслим Диаб» դեղամիջոցների կազմի մեջ։
Ինչպես է քրքումը կարգավորում արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը
Քրքումինը՝ որպես բնական ստատին, էֆեկտիվ է սրտանոթային համակարգի բոլոր հիվանդությունների բուժման ժամանակ։ Այն խթանում է լյարդի կողմից խոլեստերինի արտադրությունը և դրա ավելցուկի դուրսբերումը։
Քրքումինը կարգավորում է նյութափոխանակությունը։
Ֆրասիացի գենետիկները ուսումնասիրել են քրքումի ազդեցությունը սրտանոթային համակարգի վրա գենետիկ մակարդակում և ապացուցել, որ այն ոչ միայն հակաօքսիդանտների հաշվին երիտասարդացնում է օրգանիզմը, այլև թույլ է տալիս խուսափել անոթների պատերի վրա եղած սկլերոտիկ նստվածքների առաջացրած խնդիրներից։
Քրքումը խթանում է մարդու իմունային համակարգի համար պատասխանատու գեները, լեյկոցիտների արտադրությունը, ինչպես նաև արյան զարկերակային ճնշման կարգավորումը։
Քրքումում պարունակվող նյութերը անոթները պաշտպանում են աթերոսկլերոզից։ Դրանք առնվազն 2 անգամ նվազեցնում են այս հիվանդությամբ տառապելու ռիսկը։ Քրքումը կասեցնում է աթերոսկլերոզի զարգացումը։
Քրքումինը իջեցնում է արյան մեջ վատ խոլեստերինի՝ ցածր պնդության լիպոպրոտեիդների մակարդակը և նորմալացնում է արյան կազմը։
Քրքումը ոչ միայն մաքրում է արյունը և լավացնում արյան շրջանառությունը, այլև խթանում է էրիթրոցիտների արտադրությունը, ինչպես նաև պակասեցնում է թրոմբոցիտների ագրեգացիան։
Քրքումը՝ որպես ռևմատիզմի դեմ պայքարի միջոց
Քրքումը դրականորեն է ազդում անոթների վրա, նվազեցնում է ցավը և այտուցները արթրոզի, արթրիտի և ռևմատիզմի ժամանակ։
Այտուցը բուժելու համար հարկավոր է պատրաստել քրքումից, կիտրոնի հյութից և աղից կազմված մածուկ և դնել ախտահարված հատվածի վրա։
Քրքումի և մեղրի համադրությունը օգտագործում են վնասվածքների, անոթների բորբոքումների դեպքում։
Ողնաշարի և անոթների ցավերի դեպքում խորհուրդ է տրվում հետևյալ քսուքը՝
Քրքումը խառնել կճապղպեղի փոշու հետ 1։2 հարաբերությամբ, ավելացնել այնքան կարագ, որ ստացվի թթվասերիի թանձրության քսուք։ Քսել ցավող հատվածի վրա, ծածկել պոլիէթիլենով կամ բարակ թղթով, ֆիքսել և թողնել գիշերը մնա։
Քրքումի օգտակարությունը շաքարախտի բուժման ժամանակ
Քրքումը օգնում է շաքարային դիաբետի ժամանակ՝ ոչ միայն իջեցնելով արյան մեջ շաքարի մակարդակը, այլև օգնելով ճարպակալման դեմ պայքարում։
Շաքարային դիաբետի դեպքում քրքումը ունակ է կարգավորել ճնշումը, ինչպես նաև էֆեկտիվորեն պաշտպանում է անոթները աթերոսկլերոզից, ինչով էլ նվազեցնում է շաքարախտով հիվանդանալու ռիսկը։
Նիհարելու նպատակով քրքումն օգտագործում են հետևյալ կերպ՝
Եռացնել 2 բաժակ ջուր, ապա հերթականությամբ ավելացնել 3 ճ/գ չոր սև թեյ, 1/8 թ/գ դարչին, 3 կտոր թարմ կճապղպեղ, 1 ճ/գ քրքում և 1թ/գ մեղր։
Սառչելուց հետո զանգվածին ավելացնել կես լիտր կեֆիր։
Խմել նախաճաշից կամ ընթրիքից առաջ։
