Այս գեղեցիկ շոկոլադե տորթը պատրաստվում է շատ արագ և անչափ համեղ է ստացվում


Բաղադրամասեր
-
8 ձու,
-
1 տուփ վանիլին,
-
80 գրամ օսլա,
-
160 գրամ այլուր,
-
250 գրամ շաքարավազ ,
-
4 ճաշի գդալ կակաո,
-
1 թեյի գդալ սոդա,
-
Կրեմի համար `
-
200 գրամ կարագ,
-
4 ճաշի գդալ շաքարավազ,
-
2 ձու,
-
4 ճաշի գդալ կաթ,
-
Գլազուրի համար `
-
4 ճաշի գդալ կակաո,
-
4 ճաշի գդալ շաքարավազ,
-
4 ճաշի գդալ կաթ,
-
10 գրամ կարագ
Պատրաստման եղանակը
-
Ձվի սպիտակուցը անջատել դեղնուցից,հարել այնքան,որ դառնա պինդ զանգված,քիչ-քիչ ավելացնել շաքարավազը, օսլան,հարած դեղնուցը,սոդան,վանիլինը,կակաոն,ալյուրը:Խմորը բաժանել 3 մասի և առանձին-առանձին թխել 180 °C տաքացրած ջեռոցում,հանել թողնել հովանա:
-
Կրեմի պատրաստման եղանակը
-
Կաթը տաքացնել,ավելացնել շաքարավազը և խառնելով եփել,թողնել հովանա,ավելացնել հարած կարագը; Շերտերը միացնել կրեմով,վրան գլազուր լցնել կամ վերջում ձևավորել ըստ ճաշակի:
-
Գլազուրի պատրաստման եղանակը
-
Բոլոր բաղադրիչները խառնել իրար և դնել թույլ կրակին , երբ եռա վերցնել կրակից, թողնել մի քիչ սառչի ,լցնել տորթի վրա:
