Այս ֆրանսիական ուտեստը կուրախացնի Ձեզ իր նուրբ համով. «Դոֆինե» կարտոֆիլի օրիգինալ բաղադրատոմսը

Դիտումներ 448
Այս ֆրանսիական ուտեստը կուրախացնի Ձեզ իր նուրբ համով. «Դոֆինե» կարտոֆիլի օրիգինալ բաղադրատոմսը

Կարտոֆիլ «Դոֆինե»

Բաղադրիչներ

1. Միջին կարտոֆիլ – 9 հատ
2. Կարագ – 9 թ/գ
3. Պանրի ոչ մեծ շերտեր – 9 հատ
4. Մշկընկույզ (Мускатный орех) – 1 պտղունց
5. Աղ, սև պղպեղ, սխտոր՝ ըստ ճաշակի

 


Պատրաստման եղանակը

1. Լվանալ և մաքրել կարտոֆիլը:

2. Մի կողմից մի փոքր կտոր կտրել, որպեսզի հնարավոր լինի կարտոֆիլը դնել ուղղահայաց դիրքով:

3. Կարտոֆիլի ամբողջ երկարությամբ կտրվածքներ անել այնպես, ինչպես ֆրիի ժամանակ, բայց չկտրել մինչև վերջ, այլ թողնել 1 սմ:

4. Յուրաքանչյուր կարտոֆիլի ներսի մասում աղ և պղպեղ ցանել, ավելացնել 1 թ/գ կարագ:

5. Ըստ ցանկության կտրվածքներում մի փոքր մշկընկույզ և սխտոր ավելացնել:

6. Կարտոֆիլը դնել թխման համար նախատեսված բարձր եզրերով տապակի մեջ:

7. Յուրաքաչյուր կարտոֆիլի վրա դնել 1 շերտ պանիր:

8. Պատրաստել նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 45-50 րոպե:

9. Մատուցել տաք վիճակում, զարդարել կանաչիով:

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը