Այնպես տարածեք, որ աշխարհում բոլորը իմանան հարիսան հայական ուտեստ է․ Դիտեք նաև հարիսայի պատրաստման եղանակը

Դիտումներ 305

Այնպես տարածեք, որ աշխարհում բոլորը իմանան հարիսան հայական ուտեստ է․ Դիտեք նաև հարիսայի պատրաստման եղանակը

Հարիսա, հայկական ազգային կերակուր։

Ցորենի ձավարը և հավի, ոչխարի կամ տավարի միսը ջրով եփում են՝ փայտե թիակով հարելով մինչև մածուցիկ զանգված դառնալը։ Ուտելիս վրան լցնում են հալած յուղ (երբեմն՝ նաև համեմունք)։

 

 

Հնում համարվել է ծիսական և տոնական կերակուր։ Պատրաստել են հանդիսավոր օրերին (հարսանիք, ժողովրդական տոներ և այլն)։ 



Կճուճի մեջ թոնրում ողջ գիշեր եփելուց հետո կերել են մեծ մասամբ կիրակի առավոտյան։ Համարվում է Հայաստանի ազգային ճաշատեսակը։


Հարիսան համարվում է իսկական ավանդական ճաշատեսակ։ Այդ իսկ պատճառով որոշեցինք ներկայացնել հարիսայի պատրաստման եղանակը։

 

 

Շեֆ-խոհարար Աննան մանրամասն ներկայհացնում, թե ինչպես պատրաստել շատ համեղ հարիսա։

Բաղադրամասեր

1 կգ ձավար,
1 կգ հավ,

 

 



աղ,
սև պղպեղ,
կարագ

Պատրաստման եղանակը դիտեք տեսանյութում ՝ 

 

 



Ամենաընթերցվածը