Աղցան վինեգրետի ամենահամեղ պատրաստման եղանակը


Բաղադրամասեր
-
5 հատ կարտոֆիլ,
-
2 հատ գազար,
-
2 հատ ճակնդեղ,
-
100 գ կանաչ գարոխ,
-
100 գ թթու կաղամբ,
-
3 հատ թթու վարունգ,
-
1 հատ սոխ, Աղ ըստ ցանկությամբ,
-
2 ճաշի գդալ բուսական յուղ,
-
աղացաշ սև պղպեղը՝ ըստ ցանկության
Պատրաստման եղանակը
-
Գազարը, ճակնդեղը և կարտոֆիլը խաշել մինչ եփվելը։ Մաքրել կեղևից և կտրատել փոքր կառակուսիկների։ Հնարավոր է նաև թխել բոլոր բաղադրամասերը, նախորոք հատ - հատ փաթատելով ալյումինաթղթի մեջ։ Թխել 200 աստիճանում, մոտ 40 րոպե։
-
Սոխը և թթու վարունգը կտրատել ավելի փոքր կառակուսիկների, քան բանջարեղենը։ Կաղամբը բարակ կտրատել, այնպես, որ համար լինի խառնել աղցանում։
-
Միացնել բոլոր բաղադրամասերը, ավելացնել ձեթ, աղ, պղպեղ և խառնել։
